Extra

Elhunyt a Boney M. és a Milli Vanilli alapítója

Farian Franz Reuther 1941-ben született a németországi Kirn an der Nahéban, a zeneipari karrierje előtt szakácsként dolgozott. A zenei producer az Egyesült Államokban halt meg 82 éves korában.

Elhunyt 82 éves korában Miamiban lévő otthonában Frank Farian producer, aki olyan sikeres együtteseket alapított és menedzselt, mint a Boney M. és a Milli Vanilli. Számos előadóval együttműködve több mint 800 millió lemezt adott el világszerte – írja a DW

World premiere of Boney M. musical 'Daddy Cool'
Fotó: AFP

A Boney M. producereként Farian olyan slágerekben működött közre, mint a Daddy Cool, a Rasputin és a Brown Girl in the Ring. A német popbanda több mint 150 millió lemezt adott el világszerte. 

Farian olyanokkal is dolgozott, mint Stevie Wonder vagy például Meat Loaf. Frank Farian később megalapította a Milli Vanilli duót, ám a népszerű formáció rövid idő alatt fel is bomlott, mert kiderült, hogy a két előadó tátogott a színpadon éneklés helyet.

De a botrány elmúltával évekig folytatta az új művészek támogatását, és zenét is szerzett. Pályafutása alatt számos aranylemezt nyert, és jól szerepelt a zenei listákon is. Mint erről egyszer nyilatkozta: sikerének az volt a titka, hogy amikor egy dalt kevert, egykor szakácsként töltött idejére gondolt. 

Minden a hozzávalókon múlik. Mondhatja az ember, hogy zenész lesz, de sok minden a szerencsén áll. A sikert nem lehet megtervezni

– mondta. 

 

producer Frank Farian Milli Vanilli Boney M.
Kapcsolódó cikkek