Extra

Krausz Gábor szerint a túltolt multikulti tönkreteszi Európát, Bécsben már sétálni sem mert egy parkban

A migrációról és az izraeli háborúról is beszélt egy interjúban Krausz Gábor. A sztárséf szerint Európát megrontja különböző kultúrák keveredése. Elmondta, hogy Bécsben már olyan durva a helyzet, hogy a parkba sem mert lemenni sétálni, de véleménye szerint a helyzet Nyugat-Európa egy nagyvárosában sem jobb.

Krausz Gábort a Séfek Séfje gasztronómiai tehetségkutatóban ismerhette meg Magyarország, a sztárséfről az elmúlt évben a válása miatt lehetett sokat olvasni, ami nagy médiavisszhangot kapott. Krausz a Mandinernek adott interjúban arról beszélt, hogy magyarként érdemes szerencsét próbálni és tanulni külföldön, de úgy látja, hogy az elmúlt évek migrációs politikája után letelepedni már nem érdemes a nyugaton.

Krausz Gábor séffotó
Fotó: Szabolcs László / Mediaworks

Krausz Gábor korábban Angliában élt és dolgozott. Elmondta, hogy Londonban kivételesen jó híre volt a magyar szakácsoknak, állítása szerint az éttermekben még a briteknél is előbb foglalkoztatták a magyar szakembereket. Azonban úgy gondolja, hogy a külföldi munkavállalás nem életcél kell, hogy legyen, hanem tapasztalatszerzés, amivel később a hazai piacot lehet erősíteni.

Mindenkinek azt tanácsolom, ha van rá lehetősége, menjen és lásson világot, tapasztalja meg mindazt, ami jó, meg persze a rosszat is. Mert senkinek ne legyen kétsége, van az is; én tudtam, hogy nem akarok külföldön letelepedni, pláne nem Londonban

mondta a séf a Mandinernek. Arról is beszélt, hogy az elmúlt években rengeteg bevándorló miatt a nyugati nagyvárosok teljesen megváltoztak és szerinte nem a jó irányba.

Most voltam Bécsben, ahogy látom, elég durva a helyzet 

– mondta. Arról is beszélt, hogy gyerekkorában sokat járt Bécsben, de azóta teljesen megváltozott a város. Kiemelte, hogy az osztrák fővárosban annyira nem érezte magát biztonságban, hogy a belvárosban még a parkba sem mert lemenni sétálni. Szerinte hasonló a helyzet Londonban, Brüsszelben, Berlinben, Párizsban és más nyugati városokban is.

Tudom, hová tud fajulni a nagy multikulti 

– fogalmazott az ismert séf, aki szerint a rengeteg bevándorlótól egy kulturális feszültség alakult ki a nyugat-európai országokban.

„A harmincas évek legundorítóbb történelmi borzalmait idézi, ami a szemünk előtt zajlik”

Az interjúban szóba került a Gázában zajló háború is, mivel Krausz Gábor zsidó származású. A séf húga Tel-Avivban él, így Krausz naprakész információkkal rendelkezik a kinti helyzetről. Kiderült, hogy a séf testvére ment volna az izraeli Supernova fesztiválra, amit a Hamász terroristái október 7-én megtámadtak, de a nő végül kihagyta az eseményt.

Krausz Gábor elmondta, hogy felháborítja, ami az izraeli háború kapcsán Európában zajlik. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a palesztin terrortámadás után Európa nagyvárosaiban tömegek vonultak utcára, hogy támogassák a Hamászt. Szerinte ez is a korábbi évek féktelen migrációjának a következménye.

Mindez azért, mert rengeteg különböző kultúrájú embert engedtünk be Európába, és most mindenki jóemberkedik 

– mondta Krausz Gábor, aki hozzátette: Magyarországon biztonságban érzi magát. Ezzel arra utalt, hogy Nyugat-Európában már nagyon veszélyessé vált a helyzet. 

Kiderült, Tóth Gabi nevén van a szentendrei ház és a rajta lévő több tízmilliós is

Tavaly került a nyilvánosságra, hogy hat év után válik férjétől Tóth Gabi énekesnő. A hírt elsőként Krausz Gábor séf jelentette be a közösségi oldalán, majd maga az énekesnő is megerősítette. Tóth Gabi márciusban, a Csalad.hu oldalon vezetett blogjában jelentette be, hogy hosszú tervezés után férjével közösen megvették életük első otthonát, ezért felmerülhet a kérdés ezzel kapcsolatban, hogy mi lesz a házaspár közös lakáshitelével. Kiderült, hogy a tulajdoni lap szerint a szentendrei családi ház teljes egészében Tóth Gabi tulajdona, ahogyan a rajta lévő, közel 75 millió forintos hitel is. 

 

Krausz Gábor izraeli háború migráció Európa London
Kapcsolódó cikkek