Extra

Musk elhasalt a bíróságon: elvesztette a gyűlöletellenes szervezet elleni pert

Elon Musk és az X azért pereltek be egy gyűlöletellenes nonprofit szervezetet, mert szerintük igazságtalan kritikát fogalmaztak meg ellenük szemben. A bíróság szerint viszont pont a per volt igazságtalan.

Elon Musk és az X Corp. pert vesztett a Digitális Gyűlölet Elleni Központ (CCDH) ellen, ugyanis a bíróság úgy ítélte meg, hogy a dollármilliárdos és szervezete megpróbálta megbüntetni a céget az ellenük felhozott állításai miatt. A bíróság szerint Musk és szólásszabadságot hirdető közösségi platformja el akarta hallgattatni az éles kritikát megfogalmazó CCDH-t.

Pár hónapja többen támadták Muskot és az X-et, mivel szerintük antiszemitizmusra buzdító bejegyzéseket tett közzé
Fotó: AFP

Hétfőn az Egyesült Államok kerületi bírója, Charles Breyer elutasította és az X keresetét a CCDH ellen. A bíró világosság tette, hogy 

Musk és a szólásszabadságot hirdető X közösségi platform egyértelműen a megfogalmazott kritika miatt vette célba a szervezetet.

„Néha nem világos, hogy mi indítja el a pereskedést, és csak a panasz sorai között olvasva lehet megkísérelni feltételezni a felperes valódi célját” – nyilatkozta Breyer bíró, majd azzal folytatta, hogy „máskor panasz olyan kendőzetlenül és hangosan egy dologról szól, hogy nem lehet félreérteni a célt”. A bíró szerint jelenleg az utóbbiról van szó – írja a Mashable.

Elon Musk és az X pár hónapja súlyos vádak között találta magát, ugyanis a dollármilliárdos megjegyzései miatt felfüggesztette a reklámozást a platformon. A Fehér Ház is elítélte Muskot, amiért egy olyan üzenetet osztott meg az X-en, amely szerint a zsidó közösség tagjai gyűlöletet szítanak a fehérek ellen. Az IBM nácikat népszerűsítő bejegyzések miatt függesztette fel hirdetéseit a platformon.

 

Elon Musk X Corp per bíróság
Kapcsolódó cikkek