BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két gyanúsítottat hallgattak ki a Jókai utcai házomlás ügyében

A házomlásban többek között az operettszínház egyik balerinája is életveszélyesen megsérült. Mindeközben az ingatlanfejlesztő horroráron kínálta a ráépítéses lakásokat a ház tetején.

A 2022 nyarán történt, Jókai utcai házomlás ügyében két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség – tudta meg a Magyar Nemzet, felidézve, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben.

Budapest, 2022. június 28.A VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek.MTI/Balogh Zoltán, házomlás
A képeket elnézve csoda, hogy csak négyen sérültek meg a házomlásban / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Mint ismert, 2022. június 27-én leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala, négy személy sérülését okozva. Közülük hárman csak könnyebben sérültek meg, de az operettszínház egyik táncművésze életveszélyesen: 

súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. 

A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört. A Jókai utcai házomlás miatt az épület húsz lakójának a terézvárosi önkormányzat volt kénytelen ideiglenesen szállást biztosítani, de a történtek miatt több lakás is huzamosabb ideig beázott.

Eközben a ház tetejére felhúzott újabb emelet luxuslakásait igencsak borsos áron kínálta még tavaly a kivitelező, négyzetméterenként akár 2,3 millió forintot is elkérve értük.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.