Közélet

Felbukkant az eltűnt orosz védelmi miniszter, de ez a furcsa videó csak még több kérdést vet fel

Szergej Sojgu március 11-e után ismét felbukkant, pontosan egy nappal azután, hogy több ukrajnai hírportál, de már orosz újságírók is feltették a kérdést: mi történt vele?

Furcsa videót adott közzé az orosz állami tévé, amelyen állítólag újra láthatóvá vált csaknem két hét után Szergej Sojgu, Oroszország védelmi minisztere. A videón az látható, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök videós kapcsolaton keresztül tart eligazítást bizalmi embereinek. A RIA Novosztyi híre szerint a beszélgetésen az Ukrajna ellen indított „speciális hadművelet” jelenlegi állása és az Oroszországra kivetett szankciók kerültek napirendre. 

Mint ismert: Sojgu eltűnése szerdán szúrt szemet több újságírónak is, akik megjegyezték, a védelmi miniszter március 11-e óta nem szerepelt nyilvánosság előtt. Éppen azokban a napokban tűnt el, amikor felröppent a hír, hogy állítólag puccsra készült Putyin ellen. 

Eltűnt Putyin jobbkeze, aki állítólag puccsra készült

Szergej Sojgu védelmi minisztert március 11-e óta nem látták hivatalosan semmilyen eseményen, és nem is szólalt meg. Azokban a napokban kezdett terjedni, hogy puccsot tervezhetett.

A mostani videón az látható, hogy a képernyő jobb felső sarkában kis fáziskéséssel és meglehetősen furcsa kameramozgás után megjelenik maga Sojgu. 

A videót a Moszkvában élő újságíró, Jonny Tickle is megosztotta Twitter-oldalán. A riporter bejegyzésében azt írja: a videó rendkívül bizarr, hiszen a konferencián részt vevő többi vezetőnél nem látható ilyen képugrás. Véleménye szerint ez az egész csak még több kérdést vet fel. 

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov egyébként még a videó felbukkanása előtt reagált a Sojgu eltűnéséről szóló hírekre. A szóvivő szerint a védelmi miniszter a munkájával volt elfoglalva. Arról nem érkeztek hírek Moszkvából, hogy Sojgu „eltűnésének” volt-e köze az állítólag általa szervezett puccsnak. 

 

 

 

 

háború Sojgu Oroszország védelmi miniszter Moszkva Putyin
Kapcsolódó cikkek