Közélet

Nagy orosz lőszerraktárat robbantottak fel az ukránok Herszon régióban – videó

Fontos orosz lőszerraktárat semmisítettek meg az ukránok Henyicseszk kikötőváros közelében az odesszai katonai adminisztráció szóvivője szerint – jelentette a Reuters.

Nagy orosz lőszerraktár semmisülhetett meg a herszoni régióban, az azovi-tengeri Henyicseszk kikötőváros, üdülőhely közelében, ha igaz, amit vasárnap közölt videóüzenetben Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai adminisztráció szóvivője.

UKRAINE-CRISIS-KAKHOVKA-DAM-COLLAPSE(230612) -- KHERSON, June 12, 2023 (Xinhua) -- This photo taken on June 10, 2023 shows a flooded area in the Kherson region. The Kakhovka hydroelectric power plant was destroyed on Tuesday, causing a decrease of the dam water level and massive flooding in nearby areas. (Photo by Peter Druk/Xinhua)Xinhua News Agency / eyevineContact eyevine for more information about using this image:T: +44 (0) 20 8709 8709E: info@eyevine.comhttp://www.eyevine.com
Korábbi fotó a kahovkai gát átszakadása után Herszonban elöntött területekről. Fotó: Northfoto

A robbantás a szóvivő szerint az ukrán fegyveres erők műve. Szerinte egy „nagyon jelentős lőszerraktár” semmisült meg Rikove faluban, Henyicseszktől mintegy 20 kilométerre – jelentette a Reuters. Ezt a területet már a tavaly február végén indult orosz invázó elején megszállták.

A hírügynökség mindjárt hozzátette, hogy független forrásokkal nem tudta megerősíteni a hírt. Ez a lábjegyzet gyakran szerepel a háborús felek hadijelentései után a hírekben, és ha nem, akkor is gyakran odaértendő.

Mindenesetre ukrán forrásokból fotók és videók terjedtek el egy égő területről, amelyből hatalmas fekete füstfelhő tör elő.

Nemrégiben Henyicseszkben, amelyet áprilisban Vlagyimir Putyin orosz elnök is meglátogatott, az ott elhelyezett orosz tartalék erőket is érte támadás, amelyet a közép-európai Visegrád 24 hírportál szerint a brit hadseregtől kapott Storm Shadow rakétákkal intéztek az oroszok ellen az ukránok.

Ez a tartalék arra várt, hogy a támadás alatt álló Zaporizzsja régióban vessék be. A brit hírszerzés vasárnapi jelentése szerint ott összpontosulnak a harcok.

 

 

 

Henyicseszk orosz lőszerraktár Zaporizzsja
Kapcsolódó cikkek