BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tucat ausztrál állampolgárt tiltott ki Oroszország

Válaszolt a Canberra által korábban bevezetett szankciókra Moszkva. Oroszország eddig minden diplomatakitiltást viszonzott.

Oroszország Ausztrália szankcióira adott válaszintézkedésként beutazási tilalommal sújt 48 ausztrál állampolgárt – közölte szerdán az orosz külügyminisztérium.

Political,Relationship,Between,Australia,And,Russia.,National,Flags,On,Cracked
Fotó: Ink Drop

Válaszul az ausztrál kormány politikailag motivált, orosz magán-, illetve jogi személyek ellen irányuló szankcióira, amelyeket a kollektív Nyugat ruszofób kampánya keretében vezettek be, határozatlan időre megtiltjuk további 48 ausztrál állampolgárnak – a hadiipari ágazatban tevékenykedők, újságírók és önkormányzati képviselők soraiból – a beutazást országunkba, akik oroszellenes véleményformálást végeztek hazájukban – ismertette az orosz külügyi tárca.

Tekintettel arra, hogy a Canberra nem kíván elhatárolódni az oroszellenes irányvonaltól, és folytatja az újabb szankciós intézkedések meghozatalát, a beutazási tilalommal sújtottak oroszországi listája frissítésének munkálatai sem maradnak abba

– tette hozzá a külügyminisztérium.

Korábban Ausztrália kiterjesztette büntetőintézkedéseit több orosz állampolgárra és húsz nagyvállalatra. Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök pénteken közölte, hogy hazája szankciói egyebek között a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernt, a Rosznyefty olajipari vállalatot, a Poljusz aranykitermelő céget, valamint a Szeversztal acélipari óriást sújtják.

Ausztrália szankciós listáin eddig több mint ezer orosz állampolgár és háromszáznál is több vállalat szerepel. Canberra teljeskörűen felfüggesztette a gazdasági kapcsolatait Moszkvával, zárolta a szankciós lajstromokra került orosz állampolgárok vagyonát, az ausztrál szervezeteknek pedig megtiltotta, hogy a büntetőintézkedések hatálya alá eső cégekkel üzleteljenek.

Itt az újabb szankciós csomag: Oroszországot és partnereit is megszorongatná

A tizenegyedik szankciós csomag a Moszkvával együttműködő harmadik országokat is büntetné.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.