Közélet

Egy lelkész azt állította, hogy Isteni sugallatra lopott jelentős összeget egy kriptós csalással

Összesen 3,2 millió dollárt csalt ki egy lelkész és a felesége háromszáz embertől, a pénz harmadából Range Rovert, luxustáskákat, ékszereket vettek, valamint hajókat béreltek.

Egy online gyülekezet amerikai vezetőjét azzal vádolták meg, hogy 1,3 millió dollárt zsebelt be egy kriptodeviza-csaláson keresztül, a lelkész azt mondta, hogy csupán Isteni sugallatra cselekedett – írta meg a SkyNews.

futuristic play to earn concept
Fotó: Getty Images

Eli Regalado lelkészt és feleségét vádolták meg csalással Colorado államban, a lekész védekezésként annyit tudott mondani, hogy 

Isten mondta azt neki, hogy segít gazdaggá tenni a jövőben azokat, akik a pénzüket fektették a csalásba. A lelkész körülbelül 300 embertől gyűjtötte össze a közel 3,2 millió dolláros összeget, ebből legalább 1,3 millió dollárt közvetlenül magára és a feleségére költött el.

A befolyt pénzt például egy Range Roverre, luxuskézitáskákra, ékszerekre, au pairre, csónakbérlésre és motoros szános utakra költötték  el – jelentette a Sky News amerikai partnere, az NBC News. 

A vádak, miszerint Kaitlyn és én 1,3 millió dollárt tettünk el (…) én erre csak annyit tudok mondani (…) hogy ezek a vádak igazak

– ismerte be tettét a lelkész. Elmondta, hogy 2021-ben az Isten azt mondta neki és feleségének, hogy hagyják ott az előző munkahelyüket, majd utána bevezette őket a kriptózás világába, de „a átverésnek bizonyult” . Ezután megkérdezte az Istent, hogy mit tegyen, mire azt a választ kapta, hogy „úgy kell felépítenie a vállalkozását, ahogyan az meg van írva”.

Azt állítjuk, hogy Regalado lelkipásztor kihasználta saját keresztény közösségének a bizalmát és hitét, és gazdagságot ígért nekik, amikor lényegében értéktelen kriptovalutákat adott el a számukra

– mondta közleményében az amerikai piacfelügyelet. A pár által értékesített INDXcoin gyakorlatilag értéktelen volt, és csak a Kingdom Wealth Exchange-ben volt elérhető, amelyet csalók hoztak létre és működtettek, mielőtt leállították. A kriptodevizát már sehol nem lehet értékesíteni. 

 

kriptocsalás csalás Egyesült Államok lelkész
Kapcsolódó cikkek