Közélet

Így történhetett a brutális moszkvai terrortámadás – videó

A krasznogorszki rendezvényteremnél történt vérengzésnek több mint 130 halálos áldozata van. A moszkvai terrortámadás idővonalát már rekonstruálták.

Az egész világot megrázta a pénteki oroszországi terrortámadás híre. A Crocus City Hall koncerttermében elkövetett támadásban a halálos áldozatok száma 137-re emelkedett, a halottak között három gyermek is van. Eddig 62 holttestet azonosítottak. A sebesültek száma 180. Az ISIS feltételezett terroristáit elfogták, egyikőjük kerekesszékben érkezett a bíróságra.

A firefighting helicopter drops water on the burning Crocus City Hall concert hall following the shooting incident in Krasnogorsk, outside Moscow, on March 22, 2024. Gunmen opened fire at a concert hall in a Moscow suburb on March 22, 2024 leaving dead and wounded before a major fire spread through the building, Moscow's mayor and Russian news agencies reported. (Photo by Olga MALTSEVA / AFP)
terrortámadás, Oroszország
A krasznogorszki rendezvényteremnél történt terrortámadás halálos áldozatainak száma 137-re emelkedett / Fotó: Olga Maltseva / AFP/

Brutális kihallgatásukról videók is készültek, amelyeket az orosz biztonsági erők szivárogtathattak ki. Az Izvesztyija című orosz lap közben rekonstruálta azt, hogyan történhetett a Moszkva melletti brutális terrortámadás – írta meg a Magyar Nemzet. A március 22-én este történt vérengzés kronológiája lehetővé teszi, hogy nyomon követhessék a terroristák akcióját a krasznogorszki rendezvényterem megközelítésétől a Brjanszki régióban történt letartóztatásukig.

A tádzsik származású ISIS-terroristák pénteken este 19.50-kor érkeztek meg a Crocus épületéhez. Alig 15 perccel később a főbejárat felől bementek az épület pavilonjába, ahol már a parkolóban több embert lelőttek, majd a Piknik zenekar koncertjének kezdete előtt behatoltak a koncertterembe. A teremben ekkor mintegy 6200 ember tartózkodott, akikre azonnal tüzet nyitottak, majd székeket és berendezéseket gyújtottak fel, ezt követően pedig elhagyták az égő épületet.

Az elkövetők a helyszínről elmenekülve 20 óra 13 perckor hagyták el a Crocust egy fehér Renault személygépjárművel, és a sztrádán indultak el Ukrajna irányába. 23 óra 7 perckor autójukat a kamerák gyorshajtás miatt lefotózták 291 kilométerre Moszkvától. Ezt követően vette kezdetét a hajsza, amely a kerekekre leadott lövésekkel ért véget.

 

oroszország moszkva terrortámadás terror
Kapcsolódó cikkek