Nemzetközi gazdaság

Franciaország tárgyal az Egyesült Arab Emírségekkel az orosz olaj pótlásáról

Franciaország tárgyalásokat folytat az Egyesült Arab Emírségekkel az orosz olaj leváltásáról - közölte Bruno Le Maire pénzügyminiszter.

Megbeszélések folynak az Egyesült Arab Emírségekkel. Alternatívát kell találnunk az orosz olajjal szemben

– mondta Le Maire. A miniszter arról is beszélt, hogy felgyorsítják a tisztább energiára való befektetéseket is - írta meg a Bloomberg. Ennek keretében felgyorsítják a tengeri szélerőművek kiépítését.

Oil,Pump,On,Background,Of,Flag,Of,Emirates

Fotó: Shutterstock

Az a múlt héten fogadta el a hatodik szankciócsomagot Oroszország ellen Ukrajna megtámadása miatt. Ez a csomag tartalmazza a részleges olajembergót.

Elfogadta a hatodik szankciós csomagot az Európai Unió Tanácsa

Úgy tűnt, hogy a részleteken aknára fut az uniós állam- és kormányfők hét elején elfogadott új szankciós csomagja a nagykövetek egyeztetéseiben, de az akadályokat sikerült elhárítani.

Emmanuel Macron francia elnök közölte, hogy a megállapodás eredményeként az év végéig mintegy 92 százalékkal csökken az Európai Unióba irányuló orosz olajimport. Hozzátette, hogy nem szabad teljesen elvetni a gázembargó lehetőségét sem.

Thierry Breton, az EU belső piaci biztosa a Europe1-nek adott interjújában arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin arra használja az energiahordozóit, hogy megossza az uniós államokat, miközben továbbra is zajlik az ukrajnai háború.

Meg kell szabadulnunk az orosz gáztól is, méghozzá a lehető leggyorsabban. Európa autonómiája Oroszországgal szemben ettől függ

– mondta Breton.

 

Egyesült Arab Emírségek olajembargó olaj Franciaország
Kapcsolódó cikkek