Sportgazdaság

A FIFA23 szerint dél-amerikai csapat nyeri a katari világbajnokságot

A FIFA23 videójátékkal már lejátszották a labdarúgó-vb-t. Az előző három világbajnokság győztesét helyesen jósolta meg az egyik legnépszerűbb videójáték-gyártó.

Az Electronic Arts (EA) sportrészlege a FIFA23 videójátékkal lemodellezte a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságot, ennek alapján Argentína és Brazília játssza majd a döntőt, s az előbbi csapat lesz a győztes.

Man,Playing,New,Fifa,21,Game,By,Ea,Sports,,Sao
Fotó: Shutterstock

Az utóbbi húsz évben csak európai válogatott tudott vb-t nyerni, de az EA Sports szerint most megszakad ez a sorozat, mégpedig a 2014-ben döntős, jelenleg Copa America-címvédő argentinok révén.

A képzeletbeli tornán Lionel Messi, az argentinok ásza nyerte az aranycipőt hét meccsen szerzett nyolc góllal. A finálé egyetlen találata is az ő nevéhez fűződött.

Érdekesség, hogy az EA Sports az előző három világbajnokság győztesét helyesen jósolta meg.

Az EA honlapja a torna álomcsapatát is közölte. Ennek alapján a némiképp rendhagyó, 4-2-4-es hadrendben játszó csapat az alábbi összetételben szerepel majd:

Emiliano Martínez (Argentína) – Joao Cancelo (Portugália), Raphael Varane (Franciaország), Marquinhos (Brazília), Marcos Acuna (Argentína) – Leandro Paredes (Argentína), Rodrigo de Paul (Argentína) – Vinícius Jr (Brazília), Lionel Messi (Argentína), Kylian Mbappé (Franciaország), Richarlison (Brazília)

Blatter is elismerte: hiba volt Katarnak adni a focivébét

A FIFA egykori elnöke volt a szövetség vezetője, amikor 2010-ben az arab országot hirdették ki győztesként.

 

vb EA Sports Foci videójáték labdarúgás
Kapcsolódó cikkek