Sportgazdaság

Újabb haláleset történt a katari labdarúgó-világbajnokságon

Grant Wahl után újabb újságíró vesztette életét, miközben a katari világbajnokságon dolgozott.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Grant Wahl sportújságíró összeesett és meghalt a katari labdarúgó-világbajnokságon a pénteki Argentína–Hollandia-meccs közvetítése közben. 

A Gulf Times írta meg, hogy egy másik újságíró is meghalt a hét végén. A katari hírportál úgy fogalmazott, hogy 

Khalid al-Misslam katari fotóriporter „hirtelen meghalt” miközben tudósított a világbajnokságról. 

„Hiszünk Allah irgalmában és megbocsátásában, és legmélyebb részvétünket küldjük a családjának” – írta a lap.

A Fox Sports cikke szerint Al-Misslam a katari Alkass TV hírcsatornának dolgozott, és tudósított a labdarúgótornáról. Halálának körülményei tisztázatlanok, a tévécsatorna élő adásban csak röviden említette a fotóriporter halálát. 

A férfi halála napokkal azután történt, hogy a befolyásos futballújságíró, Grant Wahl is elhunyt Katarban. Az amerikai sportújságírót – aki 48 éves volt – miután összeesett, egy közeli kórházba szállították. Nem világos, hogy a kórházban vagy a szállítás közben halt meg. Bátyja, Eric úgy véli, hogy 

a katari kormány mulasztást követett el, és ezért halhatott meg a testvére. Sőt, az Instagram-oldalán – amelyet már privátra állított be – azt állította, hogy testvére halálos fenyegetést is kapott, amiért civilben szivárványos pólóban vett részt a tornán. 

Korábban többen is tiltakoztak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azon döntésével szemben, amely szerint a csapatkapitányok csak sárga lap ellenében viselhetnek a homoszexualitás melletti kiállást szimbolizáló szivárványos karszalagot.  

 

Katar vb 2022 labdarúgó-világbajnokság
Kapcsolódó cikkek