Sportgazdaság

Stílusos érkezés: hajóval lehet a legjobban eljutni az atlétikai vb-re

Kivéve augusztus 20-án este, amikor a tűzijáték miatt nem járnak a hajók.

Mindössze 15 perc alatt, de talán az egyik leglátványosabb útvonalon is eljuthatnak a szurkolók az atlétikai vb alatt a csepeli stadionba. A Mahart, együttműködésben a szervezőbizottsággal, a vb összes versenyprogramja idején folyamatos hajójáratokat üzemeltet a Batthyány tér és a Müpa hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Rákóczi híd közelében található Nemzeti Atlétikai Központ bejárata.

Budapest, 2023. június 17.Az atlétikai vb-hajójárat az indulás előtt a Batthyány téri hajóállomáson 2023. június 17-én. Rendkívüli járatokat indít a MAHART és új megállóval bővíti a körjáratait az augusztusi atlétikai világbajnokság idején, ezzel is segítve az eljutást a Rákóczi hídtól délre található új Nemzeti Atlétikai Központhoz. A szolgáltatás már június 17-én, a Nemzeti Atlétikai Központ családi nyitónapján is elérhető.MTI/Hegedüs RóbertBudapest, 2023. június 17.
Az atlétikai vb-hajójárat az indulás előtt a Batthyány téri hajóállomáson 2023. június 17-én. Rendkívüli járatokat indít a MAHART és új megállóval bővíti a körjáratait az augusztusi atlétikai világbajnokság idején, ezzel is segítve az eljutást a Rákóczi hídtól délre található új Nemzeti Atlétikai Központhoz. A szolgáltatás már június 17-én, a Nemzeti Atlétikai Központ családi nyitónapján is elérhető.
MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Augusztus 19. és 27. között mindennap, a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a hajójáratok, kivéve augusztus 20-án este, amikor a tűzijáték miatt nem járnak a hajók. A megnyitó napján, augusztus 19-én például már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre. 

Az este 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-kor szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren. A hajóra napijegyet lehet váltani, amely 1500 forintba kerül, és az adott napon korlátlan számú utazásra érvényes.

Az atlétikai vb-vel Budapest gyakorlatilag felkészült az olimpiára

Az atlétika-világbajnoksággal az utolsó olyan sportági világeseményt is kipipáljuk, amely az ötkarikás játékokon fajsúlyos.

De nem csak a hajózásra vonatkoznak új szabályok a vb alatt:  a MÁV–Volán csoport kedvezményes oda-vissza jegyeket vezetett be 2023 forintért az atlétikai vb idejére. Mindez hozzájárul, hogy a világbajnokságra érkező napi több tízezer néző a lehető legegyszerűbben, környezetbarát módon és elérhető áron tudjon eljutni a versenyek színhelyére.

A vb-re belépőket a Jegy.atlétikaivilágbajnokság.hu weboldalon lehet vásárolni. A délelőtti jegyek egységesen háromezer forintba kerülnek, az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak.

 

atlétikai vb tűzijáték hajójárat világbajnokság
Kapcsolódó cikkek