Sportgazdaság

Cristiano Ronaldót 99 korbácsütésre büntethetik az iszlám törvények megsértése miatt

Ronaldo Iránban találkozott Fateh Hamami festőnővel, aki nagyrabecsülése jeléül két festményt adott a portugál klasszisnak. Cristiano Ronaldo a képekért érzett hálájából megölelte Hamamit, és egy puszit is adott neki. Ezzel megsértette az iráni törvényeket, többen is beperelték, és ha elítélik, akkor 99 korbácsütést is kiszabhatnak rá.

A portugál klasszis Cristiano Ronaldo megsértette az iszlám házasságtörésre vonatkozó törvényeket. Puszit adott egy nőnek, aki nem a felesége. Az eset Teheránban történt, így iráni ügyvédek követelik, hogy a labdarúgóra mérjék ki a 99 korbácsütést.

RIYADH, SAUDI ARABIA - SEPTEMBER 22: Cristiano Ronaldo of Al-Nassr celebrates after scoring a goal during Saudi Pro League week 7 match between Al Nassr and Al Ahli at Alawwal Park Stadium in Riyadh, Saudi Arabia on September 22, 2023. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Cristiano Ronaldóra 99 korbácsütést szabhat ki a bíróság házasságtörés miatt.
Fotó: AFP

Cristiano Ronaldo a csapatával, az al-Nasszrrel utazott Teheránba, ahol az ázsiai Bajnokok Ligájában mérkőztek meg a Perszepolisz csapattal. A szaúdi gárda 2-0-ra megnyerte a találkozót.

Az ötszörös aránylabdás Ronaldo Iránban találkozott a 85 százalékos testbénulásban szenvedő festőnővel, Fateh Hamamival. 

A művész két képet festett a portugálnak, Ronaldo pedig hálája jeléül megölelte, majd a nő kendőjén keresztül adott egy puszit a feje búbjára 

számolt be róla a spanyol Marca.

Ezzel azonban a focista súlyosan megszegte az iszlám törvényeit. Iránban több ügyvéd is feljelentést tett Ronaldo ellen házasságtörés miatt. A keresetek szerint a sztár már évek óta kapcsolatban él Georgina Rodríguezzel. Szaúd-Arábiában Ronaldo az al-Nasszrbe történő szerződésekor mentességet kapott a szaúdi jogszabályok alól, hogy együtt élhessen a kedvesével. Az iszlám világban tiltott, hogy egy férfi és egy nő, akik nem házasok, együtt éljenek.

Ismét nemi erőszakkal vádolják Cristiano Ronaldót

Cristiano Ronaldónak ismét szembe kell néznie Kathryn Mayorgával és ügyvédeivel. A nő 2009-ben azt állította, hogy a labdarúgó megerőszakolta. Ekkor Ronaldo 375 ezer dollárt fizetett a nőnek, valamint aláíratott vele egy titoktartási nyilatkozatot. Mayorga 2018-ban beperelte a labdarúgót, és több millió dollárt követelt tőle. A nevadai kerületi bíró elutasította a keresetet, azonban a nő ügyvédei most fellebbeztek a döntés ellen.

A fő probléma Ronaldo és Hamami találkozójával az volt, hogy a festőnő hajadon, így szigorúan tilos, hogy egy férfi hozzáérjen.

Megérintenie sem lett volna szabad az egyedülálló nőt, nemhogy csókolgatni

– írta egy ügyvéd a feljelentésben.

Ronaldo ügyét, ha befogadja az iráni bíróság, a távollétében tárgyalhatják. Ha bűnösnek találják az ország törvényeinek megsértésében, akkor 99 korbácsütéssel büntethetik, ha legközelebb beteszi a lábát Iránba. Ezzel együtt az iráni törvények lehetőséget adnak a büntetés elengedésére, ha a felek megbánást tanúsítanak a tettük miatt.

 

Al-Nasszr korbácsütés Cristiano Ronaldo Teherán mozaik
Kapcsolódó cikkek