BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szerencsejáték Zrt.

Rekordév küszöbén a nemzeti lottótársaság

Tízszázalékos növekedéssel várhatóan 530 milliárd forint feletti árbevételt ér el az idén a Szerencsejáték Zrt., az adózott eredmény pedig átlépheti a 25 milliárdot – mondta a Világgazdaságnak Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója. Kiemelte, hogy hatékonyabb az értékesítés, amióta egy irányítás alá vonták a földi és a digitális hálózatot.
2019.11.25., hétfő 06:26
Szerencsejáték Zrt. Interjú
Fotó: 2019.11.18. Dr. Czepek Gábor vezérigazgató, Szerencsejáték Zrt. Fotó: Móricz-Sabján Simon/MORICZ SABJAN SIMON

A társaság tavalyi 491 milliárd forintos árbevétele 21,5 milliárdos profittal párosult, ami 12,5, illetve 15 százalékos éves növekedés. Mekkora lehet az idei bővülés?

Az idei minden bizonnyal a rekordok éve lesz a nemzeti lottótársaságnál. Az eltelt hónapok eredményesebbek, sikeresebbek, mint a tavalyiak, ezt híven tükrözi a negyvenötödik heti, eddig sosem látott mértékű értékesítési árbevétel is, amely elérte a 12 milliárd forintot. A szerencsejáték-árbevétel már most megközelíti a tavalyi teljes évest, így 10 százalékos növekedéssel 530 milliárd forint felett lehet az év végére. Az adózott eredmény elérheti a 25 milliárd forintot. Ezzel együtt a szerencsejátékot terhelő speciális adók mértéke is feljebb kúszik, az előző évi 64 milliárd után 68 milliárd forint megfizetése várható a tulajdonos részére.

Dr. Czepek Gábor
Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Tavaly decemberben nevezték ki a cég élére. Milyen célokkal vette át az irányítást?

Az elmúlt időszakban a hosszú távú működésünk alapjait raktuk le. A tulajdonosi jogokat gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter világos és követhető célokat határozott meg. Üzleti stratégiánkat az aktuális gazdasági trendekhez kellett igazítanunk, a gazdasági válságban követett óvatos üzleti tervezést a kedvező piaci környezetben a reális kockázatvállalást is tűrő működési modell válthatja fel. Stratégiánk a 2030-ig terjedő időszakra vonatkozik, fontos feladat, hogy a szerencsejáték-piacban rejlő eredményességi lehetőségeket kiaknázzuk.

Melyek a 2030-ig vezető út első lépései?

Miután döntési fórumok elé terjesztettük a vállalati stratégiánkat, ki kellett alakítani a feladatot elvégezni képes szervezeti struktúrát. Az idei várható eredmények mögött több olyan döntés áll, amely jelentős változást eredményezett a cég működésében. Júniusban új szervezettel kezdtük meg a működésünket egy új felső vezetői csapat szakmai irányításával, amely sikeresen készítheti fel a nemzeti lottótársaságot a következő évek üzleti kihívásaira. Hatékonyabb és versenyképesebb értékesítésszervezési modellre tértünk át, egy irányítás alá vonva a földi és a digitális hálózatot. Részben beértek, illetve beindultak azok a fejlesztéseink, amelyek a következő években alapvetően alakíthatják át a játékosélményt, többek között sikeresen felvéve a versenyt az illegális globális online sportfogadási szereplőkkel.

 

A teljes interjú a Világgazdaság hétfői számában olvasható

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.