A Roche Személyreszabott Egészségügy Fejlesztéséért Alapítványa kifejlesztette és térítésmentesen a társadalmi felelősségvállalás keretében átadta azt a személyreszabott betegútmenedzsment applikációt, ami az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT) együtt tud működni, jelentett be Raffaella Bondi, a Roche Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette:

olyan életet megváltoztató megoldásokat biztosítanak a betegek számára amely jobban koordinálja az orvosok a betegek közötti kapcsolatot.

Az egészségügy számos területe nagy kihívással küzd, a pandémia megmutatta azokat a hiányosságot amelyek a személyreszabott betegút menedzsment terén jelentkeztek, mondta Tóth László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára. Hozzátette: az applikáció segítség az orvosoknak a háziorvosoknak, hiszen jelenleg a betegek nem csak az állami, de a magánegészségügy szolgáltatásait is igénybe veszik és az applikáció minden orvos-beteg találkozót mutatni fog.

A Roche hozzájárult az ország kitettségének csökkentéséhet többek között elérhetővé tette azt az antitest terápiás készítményt, amely radikálisan csökkenti a Covid-19 súlyos vagy halálos kimenetelének esélyét

– mondta az eseményen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Hozzátette:

a járvány kitörése óta több mint 100 milliárd forintot fordítottak a hazai egészségipar támogatására, amely most is 100 magyar vállalkozás szintlépését segítette elő.

Magyarország önellátóvá vált, többek között sebészeti szájmaszkokból, FFP arcmaszkokból, arcpajzsokból orvosi és vizsgálókesztyűk és sok más felszerelés terén. A miniszter hozzátette a Roche fejlesztése segítségével a magyar betegellátás átléphet a 21. század kapuján. Az applikáció fontos lépést jelent a jövő egészségügyi szolgáltatásai felé. A betegek minél gyorsabb gyógyulását szolgálja a lehető legkisebb klinikai terheléssel vagyis személyre szabottan.