Magyar gazdaság

Hamarosan dönt a kormány: remek hírre számíthatnak a csokosok

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a támogatási rendszer hatékonyabbá tételéről beszélt.

Abszolút tartható, hogy decemberre egy számjegyű legyen az sőt reményeink szerint akár már novemberben is beszámolhatunk erről – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtökön reggel a HírTV-nek adott nyilatkozatában.

20230913 BudapestKormányinfóFotó: Csudai Sándor (CSS)Origoképen: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: Csudai Sándor / Origo

A politikus úgy véli, hogy az infláció letörésében fontos eszköz az online árfigyelő rendszer, azonban a kötelező akciók is nagyon sokat segítenek. Nem véletlen, hogy bár eredetileg szeptember 30-ig szólt a kötelező akciózás, de azt a kormány meghosszabbította az év végéig, mert azt látjuk, hogy ez egy nagyon hatékony fegyver az infláció ellen.

Szentkirályi Alexandra szerint az infláció letörése mellett a családpolitika a másik fontos prioritás. A kormányszóvivő elmondta, hogy döntés született a jól működő babaváró és a megmegtartásáról és kibővítéséről.

A nem falusi csokot kivezetjük és a helyébe egy ennél is hatékonyabban működő új támogatási formát fogunk bevezetni, ha úgy tetszik egy pluszt, amiről a következő hetekben születhet majd döntés

– jelentette ki a Szentkirályi.

Rendkívüli kormányinfó: sok napelem-felhasználó fellélegezhet, kiderült meddig maradnak a rezsicsökkentett energiaárak

Egy hónap után ismét kormányinfót tartott Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Többek között a napelemekről, az energiaárakról, az inflációról és a családpolitikáról is beszéltek.

 

infláció Szentkirályi Alexandra csok kormányszóvivő
Kapcsolódó cikkek