Magyar gazdaság

Videóval segíti az Árfigyelő új funkciójának használatát a versenyhivatal

A versenyhivatal online Árfigyelő oldalát egyre többen, egyre hosszabb ideig használják.

Bár már most is sokan használják a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Árfigyelőjének bevásárlólistáját, a szervezet most videón is bemutatja az új funkció működését és annak előnyeit – olvasható a versenyhivatal szerdai közleményében. A tájékoztatásból kiderül az is, hogy az Árfigyelőt már több mint 1,2 millióan használják, akik ráadásul egyre több időt töltenek az oldalon.

Supermarket,Shelves,Aisle,With,Empty,Shopping,Cart,Defocused,Interior,Blur
Fotó: Shutterstock

A közlemény felidézi, hogy a július eleje óta elérhető rendszer 62 termékcsoport több száz termékének mutatja meg a napi árát hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában. 

Az oldalon töltött idő már átlagosan 4 perc 20 másodperc, ami jelzi, hogy a fogyasztók használják is a rendszert, pénzt és időt megtakarítva ezzel.

Rigó Csaba Balázs, a elnöke augusztus 30-án a versenyhatóság podcastcsatornáján jelentette be az Árfigyelő bevásárlólista funkciójának élesedését, mely megosztható módon segíti a vásárlókat a legjobb ajánlat megtalálásában. A GVH most videóban is bemutatja a funkció használatát.

A közlemény rámutat, hogy folyamatos az Árfigyelő fejlesztése a fogyasztói igények alapján, így a megjelenítés és a térkép funkciók megújítása is készül. Hamarosan lehetőség lesz csak a környék boltjainak ajánlatait vizsgálni, és készül a mobilalkalmazás is.

A funkcionális fejlesztésekkel párhuzamosan hamarosan tovább bővülhet a rendszerben szereplő termékek köre, illetve újabb kiskereskedők csatlakozhatnak a GVH által működtetett online Árfigyelőhöz.

 

Árfigyelő GVH fejlesztés
Kapcsolódó cikkek