BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Túltolták a bulivonalat, ebédidőre is kinyitott inkább Gerendai új étterme

Ebédidőre is kinyitott a Costes legifjabb tagja, a hétvégi éjszakákon már telt házas Vibe. A belvárosi éttermet néhány hónap után finomhangolják, hogy ne szórakozóhelyként, hanem szórakoztató show-elemekkel is szolgáló étteremként menjen át a köztudatba. A koncepció kiteljesedését új étlap és rendszeres események, valamint hétvégi pezsgős brunchok is segítik.

Elengedik a keddi és a szerda esti nyitvatartást, helyette csak csütörtöktől vasárnapig, viszont már ebédidőben is várja a vendégeket a Vibe Budapest étterem, a Costes csoport legfiatalabb, 2024 decemberében megnyitott tagja.

Vibe Budapest
Nagyobb hangsúlyt kap a Vibe gasztronómiai kínálata a szórakoztató elemek mellett / Fotó: Vibe Budapest / Facebook 

Gerendai Károly nem kertelt, kimondta:  a Vibe kapcsán túlzottan a szórakoztató elemekre, a meglepetésekre, a gegekre tolódott a hangsúly, illetve a kommunikáció fókusza, emiatt a vendégek úgy értelmezték, hogy egy új szórakozóhely nyílt a Belvárosban, ahol egyébként enni is lehet, de a többség vacsora után érkezett, és hajnalig maradt, mert a Vibe igazán hangulatos hely, ahol mindig történik valami.

Ehhez képest valójában 

a Vibe alapvetően egy színvonalas étterem, ahol remek ételeket szolgálnak fel, a koktélokat is világhírű szakemberek kreálják, és emellett mindig történik is ott valami.

Van, hogy egy lángoló kalapú pincér vonul át a vendégtéren, vagy egykerekű biciklin érkezik a felszolgáló, és mindeközben kellemes élőzene szól, minikoncerteket lehet hallgatni.

Vibe Budapest
A show nem marad el, de a műsor változik / Fotó: Vibe Budapest / Facebook 

Péntek és szombat estére gyorsan megtelt a Vibe már az első hetekben, az asztalfoglalás nélkül érkezőknek nem biztos, hogy jut hely, de a kezdeti tapasztalatok azt mutatták, hogy valamin változtatni kell.

Finomhangolják a koncepciót

A gasztrovállalkozó döntött: finomhangolásra van szükség, a koncepción igazítani kell.

Miután korábban kevésbé fogalmazódott meg, vagyis 

nem igazán ment át az üzenet, hogy alapvetően egy új étteremmel bővült Budapest gasztronómiai kínálata,

ezért a Vibe szó szerint nyit egy újabb, nagyobb kör felé.

Miután a vendégek többsége nem érti vagy nem értékeli a kisebb mutatványokat, és nem vacsorázni érkezik, hanem később, a közönség túlnyomó része fél 9-től hajnali 2-ig van ott, mindenekelőtt módosítottak az üzemeltetők a nyitvatartáson.

A májust heti négynapos, csütörtöktől vasárnapig terjedő nyitvatartással, hétvégi pezsgős brunchcsal indították, és ha az idő engedi, az üvegportálokat is kinyitják, ezzel is oldva a hely korábbi zártságát és lokáljellegét.

Vibe Budapest
Gerendai mert változtatni: az esti nyitás heti négy napon át délre jön előre / Fotó: Vibe Budapest / Facebook 

A Vibe lényege az éttermi vonal, amelyhez kapcsolódnak az újszerű, meglepő és különleges szórakoztató elemek is, de az újragondolt étlappal a gasztronómiai csemegékre a korábbinál erősebben fókuszálnak.

Az új étlapon az elmúlt öt hónap minden tapasztalata visszaköszön

– tudtuk meg.

Megmaradnak az immár Vibe signature-nek mondható fogások, mint

  • a szusi, 
  • a gjóza, 
  • a miso black cod vagy 
  • a Robata grillen készülő rib-eye steak és 
  • a méltán népszerű brokkolini. 

A konyha élén továbbra is Jónás Gábor áll, aki csapatával a legnagyobb szakmaisággal és 

alázattal dolgozik azon, hogy a Vibe Budapest étterembe be érkező vendégeknek valóban káprázatos gasztroutazásban legyen részük,

 akár ebédelni, akár vacsorázni vagy hétvégén éppen bruncholni szeretnének – derül ki a változásokat összegző közleményből.

Az új étlap kialakításakor fontos szempont volt, hogy a jelenleginél még látványosabb és még ízletesebb fogások kerüljenek az asztalra, ennek jegyében olyan népszerű tételek is felkerültek a menübe, mint például 

  • a gazpacho, 
  • az olaszok egyik nagy favoritja, a vitello tonnato vagy 
  • az ázsiai vonalat erősítendő száznapos tojás, a nem szokványos módon elkészített és tálalt schnitzel vagy egy egészen különleges formában megálmodott tatár beefsteak.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.