
Túltolták a bulivonalat, ebédidőre is kinyitott inkább Gerendai új étterme
Elengedik a keddi és a szerda esti nyitvatartást, helyette csak csütörtöktől vasárnapig, viszont már ebédidőben is várja a vendégeket a Vibe Budapest étterem, a Costes csoport legfiatalabb, 2024 decemberében megnyitott tagja.

Gerendai Károly nem kertelt, kimondta: a Vibe kapcsán túlzottan a szórakoztató elemekre, a meglepetésekre, a gegekre tolódott a hangsúly, illetve a kommunikáció fókusza, emiatt a vendégek úgy értelmezték, hogy egy új szórakozóhely nyílt a Belvárosban, ahol egyébként enni is lehet, de a többség vacsora után érkezett, és hajnalig maradt, mert a Vibe igazán hangulatos hely, ahol mindig történik valami.
Ehhez képest valójában
a Vibe alapvetően egy színvonalas étterem, ahol remek ételeket szolgálnak fel, a koktélokat is világhírű szakemberek kreálják, és emellett mindig történik is ott valami.
Van, hogy egy lángoló kalapú pincér vonul át a vendégtéren, vagy egykerekű biciklin érkezik a felszolgáló, és mindeközben kellemes élőzene szól, minikoncerteket lehet hallgatni.

Péntek és szombat estére gyorsan megtelt a Vibe már az első hetekben, az asztalfoglalás nélkül érkezőknek nem biztos, hogy jut hely, de a kezdeti tapasztalatok azt mutatták, hogy valamin változtatni kell.
Finomhangolják a koncepciót
A gasztrovállalkozó döntött: finomhangolásra van szükség, a koncepción igazítani kell.
Miután korábban kevésbé fogalmazódott meg, vagyis
nem igazán ment át az üzenet, hogy alapvetően egy új étteremmel bővült Budapest gasztronómiai kínálata,
ezért a Vibe szó szerint nyit egy újabb, nagyobb kör felé.
Miután a vendégek többsége nem érti vagy nem értékeli a kisebb mutatványokat, és nem vacsorázni érkezik, hanem később, a közönség túlnyomó része fél 9-től hajnali 2-ig van ott, mindenekelőtt módosítottak az üzemeltetők a nyitvatartáson.
A májust heti négynapos, csütörtöktől vasárnapig terjedő nyitvatartással, hétvégi pezsgős brunchcsal indították, és ha az idő engedi, az üvegportálokat is kinyitják, ezzel is oldva a hely korábbi zártságát és lokáljellegét.

A Vibe lényege az éttermi vonal, amelyhez kapcsolódnak az újszerű, meglepő és különleges szórakoztató elemek is, de az újragondolt étlappal a gasztronómiai csemegékre a korábbinál erősebben fókuszálnak.
Az új étlapon az elmúlt öt hónap minden tapasztalata visszaköszön
– tudtuk meg.
Megmaradnak az immár Vibe signature-nek mondható fogások, mint
- a szusi,
- a gjóza,
- a miso black cod vagy
- a Robata grillen készülő rib-eye steak és
- a méltán népszerű brokkolini.
A konyha élén továbbra is Jónás Gábor áll, aki csapatával a legnagyobb szakmaisággal és
alázattal dolgozik azon, hogy a Vibe Budapest étterembe be érkező vendégeknek valóban káprázatos gasztroutazásban legyen részük,
akár ebédelni, akár vacsorázni vagy hétvégén éppen bruncholni szeretnének – derül ki a változásokat összegző közleményből.
Az új étlap kialakításakor fontos szempont volt, hogy a jelenleginél még látványosabb és még ízletesebb fogások kerüljenek az asztalra, ennek jegyében olyan népszerű tételek is felkerültek a menübe, mint például
- a gazpacho,
- az olaszok egyik nagy favoritja, a vitello tonnato vagy
- az ázsiai vonalat erősítendő száznapos tojás, a nem szokványos módon elkészített és tálalt schnitzel vagy egy egészen különleges formában megálmodott tatár beefsteak.
Ajánlott videók




