Világgazdaság

Pert nyert az EBay a L’Oreal ellen - Maradhatnak a hamis kozmetikumok

A brit bíróság mai döntése szerint az EBay online aukciós portált nem terheli felelősség a felhasználói által eladásra kínált hamis kozmetikai termékek miatt.

A L''Oreal SA átfogó persorozatot indított az EBay ellen, eljárások indultak Nagy-Britannián kívül Franciaországban, Spanyolországban, Németországban és Belgiumban is. A kozmetikai óriáscég szerint egyre több olyan terméket adnak el a portálon, amelyekre az ő márkáit hamisítják rá – jelenti az AP.

Az EBay véleménye szerint a L’Oreallal a témában folytatott tárgyalások azért szakadtak meg, mert a kozmetikai cég ésszerűtlenül viselkedett.

A brit bíróság ma az internetes kereskedő álláspontját támasztotta alá azzal, hogy leszögezte: a webes cég nem felelős a felhasználók által az ő közvetítésével eladott termékekért.

A portál a döntés kapcsán az EBay közleményt adott ki, mely szerint a mai ítélet győzelem annak a több ezer vállalkozónak, akik legális módon értékesítenek termékeket az oldalon. A L’Oreal eddig nem reagált a fejleményekre.

Ez az első ítélet a két vállalat közötti vitában. Korábban egy francia bíróság május 25-ig adott határidőt az EBaynek és a L’Orealnak arra, hogy rendezzék vitájukat. A más országokba indított eljárások még nem zárultak le.

Bankmentő csomag Autók Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) Lendvai Ildikó KK - Főoldal bal elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság KK - HR szakoldalak Varga István Bajnai Gordon OTP turizmus Környezetvédelem - Globalizáció A szerkesztő ajánlja OPEC BKV orosz-ukrán gázvita Vállalati jelentések európai parlamenti választás akciók Nyugdíjkérdés Magyarországon Szociális kiadások forintárfolyam Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Felmérések per autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek Gyurcsány Ferenc autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Betéti kamatok eBay Részvénypiacok Európai Parlament aukciós portál A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek Deviza- és árupiac Zöld ügyek KKV aloldal MÁV-Start utazás L'Oreal GDP-adatok Mol Botrányok a politikában Egyesült Államok Talmácsi Gábor Piacbefolyásoló adatok EU aloldal Tudomány - Kultúra Angela Merkel hamis Bajnai Gordon kormányfő lett bajnai-csomag infokommunikáció Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon ÁKK Zrt.