Világgazdaság

A mai nap a korrerkció korrekciója lesz a pesti parketten?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 207,04 pontos emelkedéssel, 20.567,14 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 1,02 százalékkal erősödött.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint a csütörtöki kereskedés a szerdai korrekció korrekciója lehet. A sorozatos rossz hírek: a dubaji pénzügyi helyzet, a spanyol leminősítés ellenére a globális piac "állja a sarat", bár a feltörekvő tőkepiacok kicsit jobban megérzik a negatív híreket.

Az OTP részvényárfolyamát befolyásolhatja a rubel gyengülése, de ez magyar vállalatokat is érinthet. A Cashline vezető elemzője arra számít, hogy délelőtt a forint teszteli a 275 forint alatti euró árfolyamot, de a délután folyamán lehet, hogy meginog a bizalom.

Málits Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője is úgy véli: a kereskedést a nemzetközi piacok befolyásolják, így a részvényárfolyamok mozgása bizonytalan. Szerinte a budapesti részvényárfolyamok a nap során inkább lefelé csorognak majd. Kiugró forgalom nem várható és annak jelentős részét változatlanul az OTP adja majd.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 175,32 pontos, 0,85 százalékos csökkenéssel, 20.360,10 ponton zárt szerdán.

MTI Eco-->

Bankmentő csomag Autók BÉT - Napi események NAV műkincspiac elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Deutsche Bank sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés Szerencsejáték Zrt. turizmus Környezetvédelem - Globalizáció Gyógyítás-finanszírozás Malév katona tamás BKV orosz-ukrán gázvita Shell korrekcióFelmérések Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor Felmérések autóipar Apple Csúcstalálkozók Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek index autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Nokia E.On BUX MSZP-ügyek Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Karrierklub Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem MÁV-Cargo Zöld ügyek Magyar Posta Zrt. GDP-adatok Befektetési lehetőségek Mol Botka László Európai Unió Állami Számvevőszék MDF-ügyek Egyesült Államok Euróbevezetés biztosítás BÉT ingatlanpiac Barack Obama bajnai-csomag MÁV Alistair Darling infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Oszkó Péter