Világgazdaság

Csepelen ismét gyártanak acélcsöveket

Ismét gyártanak Csepelen acélcsöveket – adta hírül a DRW Dunai Cső és Zártszelvény Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Kovács Attila, a cég ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy 10 hónappal ezelőtt alakult a társaság, kifejezetten erre a profilra. Az eltelt hónapok alatt a másfél milliárd forintért vásárolt gépsorokon „kvázi próbaüzem” zajlott – mondta, hozzátéve: „mára stabilizálódott a gyártás, megbízhatóan működnek a gépek”. Csepelen utoljára 2004-ben volt acélcsőgyártás.

A tervek szerint a DRW 2014-re megnégyszerezi termelését, elérve az évi 120 ezer tonnát. Idei árbevétele várhatóan 5 milliárd forint lesz, 2014-re 20 milliárd forint körül alakulhat. A termékek fele exportra megy, jórészt német, szlovák, cseh és litván megrendelésre készül.

A DRW az üzemcsarnokokat a volt Csepeli Fémmű jelenlegi tulajdonosától, az Indotek csoporttól bérli. A cégcsoport vezérigazgatója, Jellinek Dániel szerint kifejezetten olyan hazai és nemzetközi gyártókkal kezdeményeznek tárgyalásokat az üresen álló iparterületek bérbeadásáról, amelyek a DRW termékeit alapanyagként tudják hasznosítani. A DRW jelenleg 18 ezer négyzetmétert bérel, s még 50 ezer négyzetméternyi terület vár bérlőre.

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzések - Gazdaság és Pénzügy Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás Gyógyítás-finanszírozás makroadatok BKV orosz-ukrán gázvita Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 Tőzsdei elemzések Külföldi lapvélemények Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány Bűnügyek oktatás energetika autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Wolfgang Schauble Adósságválság az EU-ban makromutatók fogyasztási cikkek fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek IMF-megállapodás Befektetési lehetőségek Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok biztosítás ingatlanpiac infokommunikáció Adórendszer Magyarországon