a Twitter tulajdonosa vasárnap bejelentette, hogy a következő hetekben új arculatot kap a médiaplatform, beleértve annak ikonikus logóját is – írta a Reuters.

Musk says Twitter has lost half its advertising revenue(FILES) In this photo illustration, a phone screen displays a photo of Elon Musk with the Twitter logo shown in the background, on October 4, 2022, in Washington, DC. Twitter owner Elon Musk said July 15 that the social media platform he bought for $44 billion last October has lost roughly half of its advertising revenue.
"We're still negative cash flow, due to ~50% drop in advertising revenue plus heavy debt load," the billionaire said in a post, responding to a user who was giving suggestions on financing for the platform. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP)
Fotó: AFP

Hamarosan búcsút mondunk a Twitter márkának, és fokozatosan az összes madarat szabadon engedjük. Az arculatunk elavult, és már régen meg kellett volna változtatnunk

– írta Musk a közösségimédia-platformon.

Ezzel párhuzamosan Musk, aki egyben a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója is, közzétette a platform új arculatát szimbolizáló „X-et”, és a felhasználókhoz fordult, hogy ha valaki elég jó új logót készítene, azt azonnal élesítenék is. Amióta októberben megvásárolta a Twittert, a vállalat üzleti nevét X Corpra változtatta a milliárdos, és azt tervezi, hogy a platformból a kínai WeChathez hasonló „szuperalkalmazást” hoz létre.

A madarat áprilisban már egyszer ideiglenesen megváltoztatták – akkor az egyik legismertebb mém a dogecoin shiba inu kutyája volt a platform logója, ami hozzájárult a gyors piaci növekedéséhez.

A vállalatot széles körű kritika érte a felhasználók és a marketingszakemberek részéről, amikor hónap elején bejelentették: a Twitter korlátozni fogja azt, hogy naponta hány tweetet olvashatnak a felhasználók.

A napi korlátozások segítettek a Meta tulajdonában lévő rivális szolgáltatás, a Threads növekedésében, amely az indulást követő öt napon belül átlépte a 100 millió regisztráltat.

A Twitter legutóbbi bonyodalma egy kedden benyújtott perhez kapcsolódik. A vád szerint a cég legalább 500 millió dollár végkielégítéssel tartozik a korábbi alkalmazottaknak. Mióta Musk felvásárolta, a cég a költségek csökkentése érdekében elbocsátotta alkalmazottainak több mint a felét.