barcza

Barcza megvalósíthatja Orbán álmát

2016.08.23. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Magyar elemző az FT-ben a görögökhöz hasonlítja Magyarországot

A magyar gazdaságpolitika védelmében címmel közölt elemzést a Financial Times felzárkózó piacokkal foglalkozó blogrovatában (beyondbrics) Barcza György.
2013.02.19. 12:23 Olvasási idő: 0 perc

Vélemény

Mit bír el a piac?

Az új kormány elsődleges feladata a gazdaság versenyképességének a javítása. Választási években azonban kivétel nélkül elszaladt a költségvetési hiány. Akkor most hiányból finanszírozott adócsökkentés lesz? Ha a piac elbírja, igen, de ha nem…
2010.05.05. 05:00 Olvasási idő: 0 perc

Meddig növelhető az államadósság?

A fejlett országokban megkezdődött lassú kilábalás jelentős részben a 2009. tavaszi összehangolt gazdaságpolitikai akciónak köszönhető, amely a költségvetések terhére vállalta át a magánszektor kockázatainak rendszer-stabilitási szempontból fontos részét – írja a Világgazdaságban Barcza György, a K&H Bank vezető közgazdásza.
2009.12.16. 12:42 Olvasási idő: 0 perc

"A hazai gazdasági modell csődjének oka az erkölcs színvonal süllyedése"

A magyar gazdasági modell csődjének egyik oka az erkölcsi, etikai színvonal évtizedeken át tartó süllyedése. A társadalmi etika fontossága azonban nem ismeretlen a közgazdaság-tudomány számára, csak az itthoni politikai-gazdasági közbeszédben nem kapott elég szerepet. A kialakult helyzet pedig megnehezíti a szakértői kormány teljesítményének objektív értékelését, elsősorban a kialakult hitelességi problémák miatt – írja a Világgazdaságban Barcza György, a K&H vezető közgazdásza.
2009.10.21. 09:37 Olvasási idő: 0 perc

Rossz lóra tettek, akik későbbre várták a kilábalást

Az elmúlt hetek adatai alapján valószínűnek tűnik, hogy a világgazdaság a nyáron elérte mélypontját, és az ősszel megkezdődik a kilábalás. A nemzetközi tőkepiacokon majd fél évvel korábban már megtörtént a fordulat, a hazai tőkepiacon pedig a Bajnai-csomag jelentette a válság végét – írja a Világgazdaságban Barcza György, a K&H Bank vezető közgazdásza.
2009.08.26. 10:46 Olvasási idő: 0 perc

Hullámvasúton a forint - Meg kell állítani az erősödést

A forint látványos erősödését követően a jegybank újabb meglepetésszerű kamatváltoztatást hajtott végre. Ez valószínűleg nem segíti a monetáris politika kiszámíthatóságát, de meglehet, hogy a külső egyensúly gyors javulása esetén ezúttal az árfolyam erősödése irányába ható erők megfékezése okoz majd fejtörést a gazdaságpolitikának.
2009.07.29. 10:14 Olvasási idő: 0 perc

Hamecz az MNB-ről: csapnivaló, gyenge, inkompetens, hiteltelen

Az MNB az elmúlt hónapokban borzalmasan gyenge teljesítményt nyújtott, kommunikációja csapnivaló volt, transzparenciája gyengült, így többé már nem a megoldás, hanem a probléma része – mondta Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója egy budapesti szakkollégium tegnapi vitaestjén.
2009.04.30. 14:22 Olvasási idő: 0 perc

Barcza: A következő étvizedben nem lesz eurónk

Az elmúlt fél évben hónapról hónapra újabb költségvetési csomagokat kaptunk, amelyek azt sugallják, hogy igazából a kormányzati halogatás miatt késett a most érkező szociális megszorítás. Az eladósodottság okozta kényszerpálya miatt azonban azt is látni kell: most fizetjük meg az elszalasztott évek árát.
2009.04.08. 10:20 Olvasási idő: 0 perc

Barcza György: "… akkor következik be az államcsőd"

A hazai fizetőeszköz újabb történelmi mélypontot ért el, a forint- betét- és állampapírhozamok pedig a tavaly októberi szinteknél is magasabbra szöktek. Egyre többen tartanak az államcsőd veszélyétől, pedig meglehet, hogy mindössze a korábbi hónapok túlzott kamatcsökkentéseinek korrekcióját kényszeríti ki a piac.
2009.03.11. 09:43 Olvasási idő: 0 perc