belső fogyasztás

Sok múlik a boltos bevételek alakulásán

A GDP erős támaszává vált a háztartások fogyasztása.
2022.05.09 Olvasási idő: 6 perc

Össze kell kapcsolni a termelést, a továbbképzést és az innovációt

Parragh László szerint minél exportorientáltabb egy gazdaság, annál inkább ki van téve a válságoknak, a cégeknek diverzifikációra kell törekedniük.
2019.11.13 Olvasási idő: 0 perc

Vergődik a magyar gazdaság, alig van remény

Valószínűleg az elkövetkező időszakban is marad a vergődés a legtöbb hazai ágazatba, nem várható a fizetésképtelenségi eljárások számában radikális változás. Az ágazati fizetésképtelenségi eljárások trendje nagyjából leköveti a nemzetközi trendeket - mondja Kárpáti Gábor, a Coface Hungary ügyvezető igazgatója.
2012.04.17 Olvasási idő: 0 perc

A Reuters az MNB-t sajnálja - Kényszerhelyzetben a jegybank

Sajnálatos helyzetben van a Magyar Nemzeti Bank. Hiszen ha valaha létezett olyan ország, amelynek szüksége volt kamatcsökkentésre, az most Magyarország – írja internetes véleményrovatában a Reuters. Az MNB ugyanis az erős frank miatt nem gyengítheti tovább a forintot, a gazdasági növekedéshez viszont alacsonabb kamatszint kellene.
2011.08.17 Olvasási idő: 0 perc

"A forinthiteleseket is ki kell mentenie a kormánynak"

Az árfolyamrögzítés nem elegendő segítség a bajba jutott hitelesek számára, ugyanis nagyon sokan forintban adósodtak el - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mellár Tamás közgazdász, egyetemi tanár. Szerinte a kormánynak ezt a problémát is kezelnie kell a belső piacok fellendítése érdekében.
2011.08.16 Olvasási idő: 0 perc

Ezek a legkockázatosabb szektorok a gazdaságban

Az év első félévében 2010 hasonló időszakához képest a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója radikálisan (21 százalékkal) nőtt. Továbbra is pangás van, szinte minden szektorban tovább nőt a fizetésképtelenségi eljárások száma, a legkomolyabb visszaesés főként a belső piacra termelő ágazatokban folytatódik –állítja a Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító.
2011.07.14 Olvasási idő: 0 perc

A vidéki kínaiak kegyeit keresik a multik

A kínai kormány további kezdeményezéseket helyezett kilátásba annak érdekében, hogy elsősorban a kisebb városokban és falvakban növelje a hazai fogyasztást. Ezzel várhatóan komoly versenyt indít el az eddig csak nagyvárosokra fókuszáló kereskedők körében az említett településeken.
2010.03.04 Olvasási idő: 0 perc

Kína maga mögött hagyja a világot

Kína gazdasági növekedése meghaladhatja a 10 százalékot az év utolsó negyedévében a kormány mellett működő állami kutatóintézet szerint.
2009.11.22 Olvasási idő: 0 perc

Oszkó: Az export legyen a gazdaság motorja

Csak a magyar export fellendülése után kerülhet sor a belső fogyasztás élénkülésére.
2009.11.18 Olvasási idő: 0 perc

Kína fogja megmenteni a világot?

Mindenki Kínára akarja rábírni akaratát, de senki sem akar söprögetni a saját háza táján. Az IMF vezetője szerint erősebb kínai valutára lenne szükség, mellyel lehetővé válna a kínai belső fogyasztás felpörgetése, na meg csökkenthetné a globális egyensúlytalanságokat – írja a Cashline.
2009.11.16 Olvasási idő: 0 perc