dió

Drágábban süthetünk idén diós bejglit

Bár a termelők a tavalyinál kevesebb pénzt kapnak a dióért, a fogyasztók egyre drágábban jutnak hozzá a bejgli alapanyagához.
2022.12.15 Olvasási idő:

Így alakul karácsonykor a minőségi bejglik ára

Bár az „ipari” bejglik olcsóbbak, mint a cukrászdában kaphatók, a minőségük jóval gyengébb – véli a Magyar Cukrász Ipartestület.
2022.11.19 Olvasási idő:

Kétszeresére ugrott a paprika ára a nagybani piacon

Jelentősen drágult a tölteni való (tv) paprika a nagybanin, miközben a hagymát, a sárgarépát és a sütőtököt is a tavalyinál jelentősen magasabb áron adták. A dió ára azonban csökkent.
2022.11.03 Olvasási idő:

Penészes diót találtak a Tescóban

A Nébih tájékoztatása szerint visszahívták a forgalomból a romlott terméket.
2021.11.23 Olvasási idő:

Gyenge lesz az idei diótermés

Az idén az átlagos évek termésének fele, mintegy 3,5-4,0 ezer tonna dió teremhet Magyarországon.
2020.10.22 Olvasási idő:

Jobb lehet az idei diótermés, mint a tavalyi

Jónak ígérkezik az idei diótermés, sem jég, sem fagy nem tizedelte az ültetvényeket. Tavalyhoz képest kevesebb a diót károsító légy is – írja a Magyar Hírlap.
2017.09.04 Olvasási idő:

Rossz volt a diótermés az idén

A diótermesztők az átlagos termés felét sem tudták betakarítani az idén, a rossz terméshozamért elsősorban a késő tavaszi fagyok a felelősek, de emellett egy rovarfaj is károsította a megmaradt termést - tájékoztatta a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) csütörtökön az MTI-t.
2016.11.24 Olvasási idő:

Megelőzi a külföldit a magyar dió

Az idén a szokásásonál kisebb mennyiségű, de jobb minőségő dió termett Magyarországon, s igen jók a gyümölcs exportlehetőségei is. A magyar fajták egyébként is a világon a legjobbak közé tartoznak a szakszövetség elnöke szerint.
2012.10.10 Olvasási idő: