elemzők

Érdemben lassult a német gazdaság

Ötéves mélypontra csökkent a német gazdaság növekedése: a tavalyi GDP-bővülés csak 1,5 százalékos volt. A Világgazdaságnak nyilatkozó elemző szerint az idén még gyengébb adatok jöhetnek.

Lefelé indult a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 46,02 pontos csökkenéssel, 40 738,25 ponton nyitott csütörtökön. Elemzők szerint megállhat az erősödés a pesti tőzsdén.

Drágulás és finomított CSOK jöhet

A CSOK további bővítésére, az illetéktörvény módosítására és a lakásárak emelkedésére egyaránt számítanak 2019-ben a Világgazdaság évnyitó körképének szereplői.

Londonban márciusra várják az MNB lépését

Elemzők előrejelzései szerint az MNB Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő ülésen adhat további jelzéseket a pénzügypolitika közelgő normalizálására.

Novemberben zsugorodhatott az infláció

Az üzemanyagárak csökkenése, a bázishatás, a szezonalitás és az alacsony külső árnyomás is a fogyasztói árindex mérséklődését jelzi a lapunknak nyilatkozó elemzők szerint.

Jefferies: kulcsszerephez jutott a cariprazine

Jelentős mértékben megemelte a Jefferies részvényelemzője, James Vane-Tempest a Richter által kifejlesztett cariprazine antipszichotikum értékesítési kilátásait.

Csökken a szegénység Magyarországon

Az erős középosztály segíti a stabil GDP-növekedést, a szegények leszakadása azonban negatív hatással lehet a gazdaság bővülésére.
Világgazdaság Piactér