főzés

Kisüzemi sörfőzést tanulhatnak a hallgatók

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán fut a „Magyar sörkultúra” kurzus, amelynek keretében sört is készítenek félévről félévre.
2024.02.22. 17:09 Olvasási idő: 3 perc

A legegészségesebbnek gondolt falatok is veszélyesek lehetnek

Körültekintőnek kell lennünk, ha nem akarjuk, hogy életveszélyes legyen a főzés.
2023.11.26. 10:28 Olvasási idő: 5 perc

Nincs egyezség pálinka-ügyben

Továbbra sincs egyezség az otthoni pálinkafőzés adómentességéről, noha azzal az uniós tagállamok többsége egyetért.
2019.05.17. 14:43 Olvasási idő: 0 perc

Hogyan menjünk biztosra a sonkavásárlásnál? - A szakértő válaszol

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) friss sonkatesztje szerint van még mit javítani a Magyarországon kapható sonkák minőségén. A Kosár Online élelmiszer szakértője összefoglalta a sonkavásárlással kapcsolatos tudnivalókat.
2012.04.06. 11:10 Olvasási idő: 0 perc

Nem fizetnek a pálinkafőzők a többlet után adót

A magánpárlat főzés múlt évi adómentessé tétele óta alig pár százezer forinttal nőtt az e címen befolyt bevétel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV)
2011.03.29. 07:49 Olvasási idő: 0 perc

Jön az új pálinkafőzési szabály! Tudnivalók

Hatályba lépnek hétfőn a párlatok magánfőzésére, valamint a bérfőzésére vonatkozó új jövedéki adó szabályok, adómentesen lehet például saját fogyasztásra előállítani évente 50 liter 86 fokos párlatot - emlékeztetett a Vám- és Pénzügyőrség vasárnapi közleményében.
2010.09.26. 09:21 Olvasási idő: 0 perc

Pálinkaforradalom? - Szanyi kockázatokat lát

A házi pálinkafőzésre vonatkozó lépések hatályba léptése után akár évente négyszáz liter pálinkát is lefőzhetünk otthon. Az így előállított párlatot el is lehet adni, igaz, ehhez már kistermelői engedély és zárjegy is kell - számol be a Népszabadság.
2010.09.06. 11:49 Olvasási idő: 0 perc

Egyre több minőségi pálinkát iszunk

A kereskedelmi főzésű pálinkák aránya évi 10 százalékkal nő, ám a jelenlegi évi 1,5-2 milliós termelés jócskán alatta marad az ugyancsak 10 százalékkal csökkenő, de még mindig 5 millió litert produkáló bérfőzésnek.
2010.01.15. 11:08 Olvasási idő: 0 perc

Bajnaiék szeszadót emeltek: Izzanak a pálinkafőző kukták!

Itt a pálinkafőzés szezonja. Bizonyítja ezt az is, hogy júliustól a kormány ismét emelte a szeszadót, sőt januártól újra ezt teszi. Az adóemelés hatása a szakemberek szerint hamar visszaüt.
2009.07.17. 08:52 Olvasási idő: 0 perc