kisbefektető

Több ezer kisrészvényest vert át a Deutsche Telekom, most fizethet

Az ügy előzményei 2000-ig nyúlnak vissza.
2021.11.16 Olvasási idő:

Négyfele vágja részvényeit az Nvidia

Elérhetőbbé tennék a papírokat a kisbefektetőknek.
2021.05.24 Olvasási idő:

Egy korrekció megtisztítaná a piacot

A bikapiac és az egyedi sztorik felkeltették a kisbefektetők érdeklődését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).
2017.12.19 Olvasási idő:

Milliárdokat nyertek a kisbefektetők

Alaposan bevásároltak szep­temberben részvényekből a kisbefektetők. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az év kilencedik hónapjában 6,7 milliárd forintnyi részvényt vettek.
2017.11.14 Olvasási idő:

Bejött a magyarországi rali

A háztartások kedvenc értékpapírjai az állampapírok és a hazai részvények. Az utóbbiakon nagyon sokat kerestek, akik az év elején beszálltak.
2017.09.12 Olvasási idő:

Lemaradt a raliról a lakosság

Miközben a BUX index több mint 38 százalékkal emelkedett az október végéig tartó egy évben, a háztartásoknál lévő részvények mennyisége alig 6,5 százalékkal nőtt. Ez arra utal, hogy a kisbefektetők elkezdtek túladni a részvényeiken.
2017.01.05 Olvasási idő:

Százmilliárdot nyertek a háztartások a tőzsdén

Több mint 100 milliárd forintot nyertek a kisbefektetők a tavaszi budapesti részvényralin, de lényegesen többet is nyerhettek volna. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) irányadó indexe, a BUX január közepén kezdett emelkedni, és május elején érte el a csúcspontját.
2015.06.16 Olvasási idő:

Online tőzsdézés - Így szigorítana a PSZÁF

Egyre népszerűbbek a nagy nyereséget ígérő tőkeáttételes ügyleteket lehetővé tévő internetes szolgáltatások. Csakhogy a kisbefektetők rendszerint többet buknak ezeken, mint amennyit nyernek, a PSZÁF ezért szigorúbb szabályozást sürget.
2011.11.08 Olvasási idő:

Ráugrottak az olcsó OTP-részvényre a kisbefektetők

A négyezer forint alatti OTP- és a 16 ezer forint alatti Mol-árfolyam elkezdte megmozgatni a kisbefektetők fantáziáját is. Az értékpapír-forgalmazók tapasztalatai szerint a jelenlegi árszintek sok értékpapírszámlával rendelkező, de az elmúlt időszakban passzív ügyfelet sarkalltak befektetésre.
2011.08.29 Olvasási idő:

Nem a részvények éve lesz 2010

Érdemes átgondolniuk stratégiájukat a lakossági befektetőknek, hiszen az egyes instrumentumok teljesítménye jelentősen változhat 2009-hez képest. Az elemzők többsége meglehetősen óvatosan fogalmaz az idei kilátásokat illetően, akár ami a deviza-, akár a tőkepiacok, vagy a kamatok alakulását illeti. Néhány változás ugyanakkor már most is érezhető, illetve várható a piacon, így ezeket érdemes mérlegelni a befektetési döntések meghozatalakor.
2010.01.25 Olvasási idő: