megyék

A vidéki nagyvárosok legyőzik Budapestet a lakáspiacon

A fővároson kívüli piac nagyon megerősödött az utóbbi években.
2021.05.11 Olvasási idő:

Dupláztak a megyék a lakáspiacon

A főváros elvesztette egyeduralmát a piacon.
2021.05.03 Olvasási idő:

Csongrád sok lábon állna, a mezőgazdaság nem elég

Csongrád megyében kulcsszerepet játszik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar. Előretekintve számos egyéb ágazatot segíthet felturbózni a jó szakképzés és az egyetem – mondta Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
2020.02.10 Olvasási idő:

Nem veszélyezteti a helyi ipart a zöldforradalom

Bács-Kiskun gazdaságában nagyon nagy az autóipar súlya. Akármilyen útra tereli a szektort a zöldforradalom, a megyének nincs félnivalója – mondta Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
2020.02.03 Olvasási idő:

Jó év volt 2019, és várják a folytatást

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint nagyon fontos feladat a régióban tartani a fiatalokat. Interjú.
2020.01.27 Olvasási idő:

Jó év volt 2019, és várják a folytatást

Borsod történelmi léptékben gyorsan visszaiparosodott azóta, hogy a kilencvenes évek elején összeomlott a kohászat és a bányászat. A béreket tovább kell emelni: nehéz, de muszáj – mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
2020.01.27 Olvasási idő:

Fontosak lennének a beruházások

Békésben nagyon alacsony az egy lakosra jutó ipari termelés, a kiskereskedelmi forgalom és az átlagkereset. Orosz Tivadar szerint a vasúti fejlesztések és az M44-es új szakasza javulást hozhat.
2020.01.20 Olvasási idő:

Fontosak lennének a beruházások

Békésben nagyon alacsony az egy lakosra jutó ipari termelés, a kiskereskedelmi forgalom és az átlagkereset. Ebben a megyében fogy legnagyobb ütemben a népesség. A helyi gazdaság alapvetően a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra épül, beruházásokra volna szükség. A közlekedési infrastruktúra fejlődik, de hátrány, hogy még mindig itt húzódik a schengeni határ – mondta Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
2020.01.20 Olvasási idő:

Az elfelejtett megye

Gazdasági mutatóit tekintve Baranya kilóg a fejlettebb dunántúli megyék közül. Magas a munkanélküliség. Itt a legalacsonyabb az egy főre jutó ipari termelés, és a keresetek jóval elmaradnak a térséget jellemzőt adatoktól.
2020.01.13 Olvasási idő:

Az elfelejtett megye

Gazdasági mutatóit tekintve Baranya kilóg a fejlettebb dunántúli megyék közül. Magas a munkanélküliség. Itt a legalacsonyabb az egy főre jutó ipari termelés, és a keresetek jóval elmaradnak a térséget jellemzőt adatoktól. A beruházások némi elmozdulásra utalnak ugyan, de a megyének fejlesztési segítségre van szüksége – mondta Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
2020.01.13 Olvasási idő: