pazarlás

Nagy István: világszintű probléma az élelmiszerpazarlás

Az áruházláncoknak kötelező az élelmiszereket a minőségmegőrzési idő előtt legalább 48 órával felajánlaniuk.
2021.12.15 Olvasási idő:

Az olajra épülő ipar és társadalom

A pazarlás csökkentése költségek csökkentése is, sőt a természetpusztítás csökkentése is.
2021.09.10 Olvasási idő:

Kevesebbet költöttünk 2020 karácsonyán a járványhelyzet miatt

A legtöbb magyar 10 ezer és 25 ezer forint között vásárolt ajándékot 2020 karácsonyára.
2021.01.08 Olvasási idő:

Adakozásra kötelezik a luxuscégeket

Nem lehet többé elégetni az eladatlan nem élelmiszer jellegű termékeket Franciaországban.
2019.10.04 Olvasási idő:

Megéri a cégeknek kidobni az élelmiszert

A feldolgozók szerint egyelőre még olcsóbb megsemmisíteni az hulladék élelmiszert.
2019.10.03 Olvasási idő:

Csaknem kétmillió tonna étel megy a kukába

A helyzet globálisan sem kedvezőbb, a megtermelt élelmiszerek harmadából lesz hulladék.
2019.10.02 Olvasási idő:

Segít a Nébih, hogy kevesebb ételt dobjunk ki

Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését, mérséklését segítő útmutatókat állított össze a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala.
2019.08.29 Olvasási idő:

Túlfogyasztás: idén sem sikerült jól beosztani bolygónk tartalékait

Idén nagyon korán, az év közepe után nem sokkal érkeztünk el a Túlfogyasztás Világnapjához. Ez azt jelenti, hogy elfogytak a Föld erőforrásai erre az évre.
2019.07.25 Olvasási idő:

Nem csak a legfrissebb, legesztétikusabb zöldség-gyümölcs ehető

A pusztán alakhibás zöldség és gyümölcs előkészítést követően ugyanúgy fogyasztható, mégis sokszor – érdemtelenül – a szemétben végzi.
2019.07.03 Olvasási idő:

Évi 33 kilogramm ételt dobunk a kukába

Globálisan az emberi fogyasztásra megtermelt élelmiszer egyharmada, évente mintegy 1,3 milliárd tonna végzi hulladékként vagy megy kárba.
2018.10.11 Olvasási idő: