szétesés

Lavrov: Moszkva sosem akarta az EU szétesését

Oroszország sosem volt érdekelt az Európai Unió szétesésében - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Állami Dumában, a szövetségi parlamenti alsóházában szerdán képviselői kérdésre válaszolva.
2017.01.25 Olvasási idő:

Figyelmeztet a jósprofesszor: széteshet az EU

2016.08.09 Olvasási idő:

Európa szétesésre figyelmeztet a francia elnök

Francois Hollande francia elnök szerint a megszorítás Európa széteséséhez és a populista mozgalmak megerősödéséhez vezethet.
2013.03.29 Olvasási idő:

Már nem kell rettegnünk az euróövezet szétesésétől - szerintük

A globális intézményi befektetői közösség tagjainak többsége már bízik abban, hogy sikerül egyben tartani az euróövezetet, és enyhült annak a kockázata is, hogy az euróválság pénzügyi járványa átterjed a közép- és kelet-európai bankrendszerekre.
2012.09.19 Olvasási idő:

Finnország már készül az euróövezet szétesésére

Az euró kudarca olyasvalami, amit senki sem, még az euró-szkeptikus finnek sem kívánnak - hangsúlyozta Erkki Tuomioja, finn külügyminiszter a Daily Telegraph című brit lapnak adott interjújában.
2012.08.17 Olvasási idő:

Egyre közelebb az euróövezet szétesése

Az EKB hiába csökkentette a kamatot, nem vesz államkötvényeket, amivel kiábrándított egyes befektetőket – írja blogján Paul Krugman. A spanyol államkötvények hozama pedig a kritikus, 7 százalékos szint közelében áll.
2012.07.09 Olvasási idő:

Londoni elemzők: 3 százaléknál is nagyobbat zuhanhat a magyar gazdaság

"Hosszú árnyékot vet" az euróövezeti válság a közép-kelet-európai gazdaságok kilátásaira, és a térségen belül Magyarország - a többi nyitott közép-európai gazdasággal együtt - a legérzékenyebbek közé tartozik - állapították meg keddi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
2012.06.13 Olvasási idő:

Londoni elemzők: Valószínűleg így fog szétesni az eurózóna

Már "hiteles forgatókönyv" Görögország távozása az euróövezetből, és az is valószínű, hogy ennek bekövetkezte esetén a valutaunió felbomlási folyamata nem állna meg itt - vélekedtek szerdai helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők, akik szerint e folyamat kiteljesedése több százalékponttal ronthatja az euróövezeti fejleményekre legérzékenyebb közép-kelet-európai országok, köztük Magyarország gazdasági növekedését.
2012.05.16 Olvasási idő:

Káosz uralkodhat el Európában a görögök miatt

90 százalékos valószínűséggel egy hónap múlva megint választások lesznek Görögországban. A néhány nappal ezelőtti voksolás eredménye ugyanis alkalmatlanná teszi a nagy bajban lévő országot, arra, hogy kezelni tudja a kihívásokat.
2012.05.10 Olvasási idő:

Roubini: Európa egy lassított vonatszerencsétlenséget élhet át

Nouriel Roubini továbbra is sötéten látja az euróövezet helyzetét. A 2008-as válságot előre látó közgazdász szerint több ország el fogja hagyni a monetáris uniót.
2012.05.09 Olvasási idő: