táplálkozás

Ezek a nassolnivalók a globális felmelegedés nyertesei

Itthon már eléri az 55 milliárd forintot az édességipar.
2023.07.06. 20:33 Olvasási idő: 6 perc

Szinte hihetetlen milyen kevés zöldséget esznek a magyarok

A 2000-es évek elejéhez képest nőtt a zöldség és gyümölcs fogyasztása, mégis hozzávetőleg csak a felét visszük be a napi előírt átlagnak.
2020.12.01. 09:34 Olvasási idő: 0 perc

A magyarok közel harmada rendszertelenül táplálkozik

Bár a koronavírus-járvány miatt gyakran szóba kerül az immunrendszer erősítése, arról kevesebbet beszélünk, hogy ennek egyik fontos része a helyes táplálkozás.
2020.11.20. 12:16 Olvasási idő: 0 perc

Túl sok cukrot esznek a gyerekek

A túlzott cukorfogyasztás miatt többek között kettes típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek és elhízás alakulhat ki.
2019.10.19. 12:21 Olvasási idő: 0 perc

Nem is biztos, hogy veszélyes a vörös hús

Egy új tanulmány szerint a legtöbb ember számára értelmetlen visszafogni a vörös húsok és a feldolgozott húsáruk fogyasztását, mivel „a bizonyítékok gyengék, a kockázat kicsi”.
2019.10.01. 13:48 Olvasási idő: 0 perc

Minden kiderült a magyarok étkezési szokásairól

A reggeliről le nem mondanánk, a magyarok harmadának mégis nyűg a főzés. Előtérbe került az egészségtudatosság, az internet lenyomta a szakácskönyvet.
2019.02.13. 14:11 Olvasási idő: 0 perc

Nem létezik optimális emberi étrend

A táplálkozási szakértők régóta vitatkoznak azon, hogy létezik-e az emberi evolúció során kialakult optimális étrend.
2018.12.21. 19:47 Olvasási idő: 0 perc

Csak az elrettentő képek hatásosak, különben vég nélkül esszük a chipset

Az elrettentő képek jóval hatásosabbak, mint a figyelmeztetések, amelyek az egészségtelen táplálkozás veszélyeire hívják fel a figyelmet.
2018.05.24. 20:41 Olvasási idő: 0 perc

Sok a kövér gyerek

Csaknem megduplázódott az elhízott gyermekek száma az elmúlt húsz évben, ennek leggyakoribb oka a helytelen korai táplálás.
2018.05.19. 10:49 Olvasási idő: 0 perc

Rengeteg mikroműanyagot fogyasztunk az ebéd mellé

Akár száznál több mikroműanyag-szemcsét is lenyelhet az ember minden egyes főétkezéskor.
2018.04.05. 20:29 Olvasási idő: 0 perc