túlfizetés

Ez az oka a magas rezsiszámlának: a fűtésre bejelentett gázfelhasználás nyári „normája" nulla

Akinek a szolgáltatónál fűtésre van „beállítva" a gázfelhasználása, az fűtési idényen kívül minden felhasznált molekula normatúllépésként jelenik meg, azaz piaci áron számlázzák ki.
2022.09.22 Olvasási idő:

Visszajár a reklámadó, a NAV értesít arról, hogy mennyi

A reklámadó körüli felhajtásban sokak figyelmét elkerülte az a tény, hogy a módosító indítvány rögzíti: a 2017. május 31-ig befizetett reklámadó túlfizetésnek minősül és visszajár – hívta fel a figyelmet a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda.
2017.03.30 Olvasási idő:

MNB: nem az ár döntött a Századvég-megbízásnál

2016.04.18 Olvasási idő:

Négyszeresnél is több pénzért dolgoztatja az MNB a Századvéget?

Szakberkekben igazolva látják azt a korábbi feltételezést, hogy az MNB a reálisnál négyszer-hatszor magasabb árat fizet a Századvég kutatásaiért, tanulmányaiért.
2016.04.15 Olvasási idő:

Ezermilliárd forintos túlfizetés a NAV-nál

Augusztus végére már mintegy ezermilliárd forint túlfizetést tartott nyilván a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - írja szombati számában a Magyar Idők.
2015.09.19 Olvasási idő:

Szerdán megszavazhatják a parlamentben a devizahitelesek kártalanítását

A megszokottól eltérően szerdán és pénteken ülésezik az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők a hét közepén elfogadhatják a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kabinet számításai szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A parlament emellett szerdán új alkotmánybírákat is választhat, míg pénteken a paksi bővítésről tarthatnak vitát.
2014.09.21 Olvasási idő:

Miért bírságolták 4 millió forintra a Raiffeisent?

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 4 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Raiffeisen Bank Zrt-t a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény megsértése miatt.
2010.12.23 Olvasási idő:

Vagyonadó - Vigyázat, a túlfizetéseket nem utalja az APEH

Augusztus 31-ig mintegy nettó 2,389 milliárd forint vagyonadót fizettek be az adózók - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére. A túlfizetéseket nem utalja ki, illetve nem vezeti át automatikusan más adónemen fennálló tartozásra az APEH, ezt az adózónak kell kérnie.
2010.09.05 Olvasási idő:

Ismét egy kínos BKV-botrány: magyarázat a dupla fizetésre

Mint az a sajtóban több helyen megjelent, feltehetően banki-informatikai hiba miatt körülbelül minden negyedik BKV-dolgozó dupla áprilisi munkabért kapott. A cégnél a hibát elhárították, a téves utalás körülményeinek megállapítására belső vizsgálatot rendeltek el. Az érintett dolgozók számára a társaság megtéríti a visszautalás költségeit.
2010.05.10 Olvasási idő: