Vámosi-Nagy Szabolcs

Vámosi-Nagy: Lehet, hogy év közben lesz adóemelés

Megjósolhatatlan, hogy a járulékkedvezmények és a két új adó mekkora bevételkiesést okoz jövőre, így előfordulhat, hogy év közben adóemelésre kényszerül a kormány - mondta az Adó Online-nak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst & Young adószakértője a kiskereskedelemben általános áremelkedésre számít a módosított iparűzési adó nyomán, és úgy véli, év közben módosulhat a kata és a kiva szabályozása.
2012.12.17 Olvasási idő: 0 perc

Vámosi-Nagy: Nem tudják megmondani, mekkora az adóteher

Akármit csinálunk, ami élvezetes, az biztosan adóköteles - mondta a Világgazdaság A növekedés feltételei című konferenciáján Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője gátolnak vagy ösztönöznek az adóváltozások című előadásában.
2012.11.08 Olvasási idő: 0 perc

Tételes adó, iparűzési adó: változások jöhetnek

A kisadózók tételes adójával összefüggésben az iparűzési adóról is egyeztetni fog a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a szakmai szervezetekkel és az érdekképviseletekkel, és megvizsgálja a lehetőségeket – válaszolt a tárca az MTI kérdésére szerdán.
2012.07.11 Olvasási idő: 0 perc

Vámosi-Nagy: Az új adókat álságos lenne nem megszorításnak nevezni

Az új adók bevezetését álságos lenne nem megszorításnak nevezni - mondta az Ernst and Young adószakértője. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint az helyes logika, hogy például nem a társasági adót emelik, hanem szektorális adókkal pótolja a bevételt a kormány, viszont ha jól jövedelmező ágazatot adóztatnak, az visszafoghatja annak beruházásait, ezáltal késik a gazdasági növekedés.
2012.04.24 Olvasási idő: 0 perc

Vámosi-Nagy: A tranzakciós adó a feketegazdaságot erősítheti

A feketegazdaságot fogja erősíteni a bevezetni tervezett tranzakciós adó, amit minden banki művelet után kellene fizetni - mondta el az Ernst & Young adószakértője. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint vélhetően a jövőre már csökkenő bankadót akarja ezzel pótolni a kormányzat.
2012.04.16 Olvasási idő: 0 perc

Leninnel példálózik Vámosi-Nagy az eva kapcsán

Az eva adókulcsának felemelése az általános adózás felé tereli az evázókat az adószakértők szerint. Vámosi-Nagy Szabolcs indokolatlannak tartja a lépcsőzetes kivezetést, Hegedüs Sándor szerint szükség van az átmeneti időre.
2011.11.14 Olvasási idő: 0 perc

Vámosi-Nagy: Rogán adóterve csak átkeresztelés

Vámosi-Nagy Szabolcs szerint a Rogán Antal-féle, a szociális hozzájárulási adóról szóló javaslat nem új adónemet jelent, hanem a jelenleg ugyancsak 27 százalékos munkáltatói társadalombiztosítási járulék átnevezését.
2011.10.27 Olvasási idő: 0 perc

Vámosi-Nagy egyetért Orbánnal, Mellár kevésbé

Kutatók és elemzők véleménye megoszlik arról, Magyarország helyesen döntött-e, hogy nem csatlakozik az euróövezet versenyképességi paktumához.
2011.03.23 Olvasási idő: 0 perc

Vámosi-Nagy: Az Apeh tudni fogja, kin kell behajtani a különadót

Súlyosan veszélyezteti a jogállamiság elvét a 98 százalékos különadó hatályának öt évre történő kiterjesztése - mondta az InfoRádiónak az Ernst & Young adóigazgatója. Vámosi-Nagy Szabolcs hozzátette: a terhet várhatóan mindenkinek magának kell majd bevallania, de az adóhivatal ellenőrizni tudja azokat, akik megpróbálnak kibújni a fizetési kötelezettség alól.
2010.11.09 Olvasási idő: 0 perc

Repülők, vitorlások, szuperautók - Megéri a vagyonadó?

Egy értékesebb budai ingatlan vételárának megfelelő összeg, 153,6 millió forint folyt be március végéig a repülők, vitorlások, nagy teljesítményű autók után fizetett vagyonadóból.
2010.04.22 Olvasási idő: 0 perc