Extra

Taylor Swift rekordot dönt a bakelitlemezeivel

Az amerikai énekesnő az egyetlen előadó, akinek hat különböző albuma közül mindegyik legalább 1 millió példányban kelt el egyetlen hét alatt, mióta a Luminate szórakoztatóipari adatelemző cég 1991-ben el kezdte elektronikusan nyomon követni az eladásokat. Az 1989 (Taylor’s Version)-ből az összes formátumot tekintve, több mint 1,1 millió példányt adtak el a megjelenést követő első héten, október 27. és november 1. között.

Taylos Swift új albumából, az 1989 (Taylor’s Version)-ből az összes formátumot tekintve több mint 1,1 millió példányt adtak el a megjelenést követő első héten, október 27. és november 1. között. Ebből 580 ezret bakelitlemezen, amely azt jelenti, hogy ez a legnagyobb heti lemezeladás 1991 óta. Ezenkívül máris az idei év legkelendőbb albuma, megelőzve Swift saját, tavaly októberi kiadványát, a már a nyitó héten 575 ezres példányszámban eladott Midnightsot. 

Celebrity Sightings In New York - October 26, 2023
Fotó: GettyImages

Az eredeti 1989 még 2014 novemberében debütált, a Billboard 200-as listáját 11 egymást követő héten át vezette. Ezen kívül 2016-ban elnyerte az év legjobb albumának odaítélt Grammy-díjat, és három olyan dallal is büszkélkedhetett, amelyek a Billboard Hot 100 első helyére kerültek.  

Taylor Swift az Instagram-oldalán jelentette be az album októberi megjelenését. 

Az 1989 (Taylor’s Version) tartalmazza az eredeti album sztenderd 13 zeneszámának újrafelvételét, valamint a deluxe kiadás három dalát. 

További öt, korábban még kiadatlan dallal az új 1989 (Taylor’s Version) immár 21 nótával büszkélkedhet.  

Kevesebb mint egy hét, több mint 300 millió kattintás

Az album 337 millió hivatalos streamet generált a megjelenést követő első hat napban.  

Swift az egyetlen előadó, akinek hat különböző albuma közül mindegyik legalább 1 millió példányban kelt el egyetlen hét alatt, mióta a Luminate szórakoztatóipari adatelemző cég 1991-ben el kezdte elektronikusan nyomon követni az eladásokat. 

Az 1989 (Taylor’s Version) értékesítési adatait tovább növeli a fizikai formátumban is elérhető öt, színes vinyl meg a nyolc CD és a két kazettás kiadás.  

Amennyiben a Billboard 200-as lista élén debütál az album (ezt várhatóan ma, vasárnap jelentik be), akkor ez lesz az énekesnő 13. listavezető albuma. Ezzel ráadásul növeli azon női előadók körét, akik a legtöbb lemezt adták el a világon.  

 

Midnight Blank Space Taylor ' s Version formátum
Kapcsolódó cikkek