Közélet

Ukrán drónokat lőttek le két orosz város felett

Az orosz légvédelem az oroszországi Tula és Belgorod felett észlelte a drónokat. Károkról és sérültekről nem érkezett jelentés.

Az orosz légvédelem ukrán drónokat lőtt le Tula és Belgorod régiók felett – közölte kedden a moszkvai védelmi minisztérium. Két drónt semmisítettek meg a légvédelmi egységek a Moszkvától délre fekvő Tula régió felett – közölte az orosz védelmi tárca a Telegram közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Ukrainian Soldiers Of The 61st Separate Mechanized Brigade During Military Exercises In The Chernihiv Region
Fotó: AFP

Egy másik drónt az Ukrajnával határos Belgorod régió felett moszkvai idő szerint hétfőn este 11 óra körül semmisítettek meg a légvédelmi erők – írja a Guardian a minisztérium közleményére hivatkozva.  

A tárca nem közölte, hogy a két incidens okozott-e károkat vagy vannak-e áldozatok.

Moszkva és több orosz régió is ukrán dróntámadások sorozatának célpontjai voltak az elmúlt napokban. Egy héttel ezelőtt az orosz hadsereg beszámolói szerint az ukránok drónokkal vettek célba egy katonai repülőteret Novgorod régióban, ami tüzet okozott és megrongált egy harci gépet.

Hétfőn amerikai drónokat tessékeltek le orosz vadászgépek a Fekete-tenger felett: a vadászgépek érkezésére a drónok megváltoztatták repülési irányukat, és elhagyták a területet. 

 

Tula Belgorod Moszkva dróntámadás
Kapcsolódó cikkek