Közélet

Így semmisítenek meg egy orosz hadoszlopot a HIMARS segítségével – videó

Ukrán sikereket dokumentáltak a frontról, azonban Ukrajnának súlyos veszteségei vannak, kevés helyen tudtak érdemben előrejutni.

Ukrajna több orosz páncélos támadását is meghiúsította a vonalai ellen. A Daily Mail által feltöltött videóban Donyecktől nyugatra fekvő Krasznohorivka város közelében harcoló csapatokat lehet látni. 

A felvételen több páncélost is megsemmisítenek.

The Tactical Training For The Tank Forces Of The Ukrainian ArmyThe tactical training for the tank forces of the Ukrainian Army performs at the proving grounds in Honcharivske, Chernihiv Oblast, Ukraine, on September 7, 2019. During the technical demonstration of the tanks, the units were firing with live ammunition and showed the practical use of the anti-tank missiles. Based on the training results, the best tank units were awarded the trophies and the diplomas.  (Photo by Oleksandr Rupeta/NurPhoto via Getty Images)
Fotó: Getty Images

Taposóaknákat, tüzérséget, páncéltörő rakétákat és HIMARS-okat is bevetettek az orosz páncélosok ellen. 

Oroszország tavaly télen megpróbálta megtámadni ezt a területet, hogy tovább nyomuljon Donbász irányába, de nem sikerült. Most azonban úgy tűnik, hogy ezen a télen újra megpróbálják ugyanazt a taktikát. 

Korábban a Világgazdaság beszámolt arról, hogy Moszkva szerint több frontszakaszon verte vissza az ukrán fegyveres erők négy támadását, Veszele, Krasznohorivka, Marjinka és Himik közelében,

Ukrajnának súlyos veszteségei vannak, kevés helyen tudtak érdembe előrejutni. A következő nagyobb offenzívával Ukrajna feltehetően megvárja az F–16-osokat. A rohamcsapatok ellenkező esetben könnyen az orosz légierő prédájává válhatnak. A harcok fókusza is áttevődhet a déliről a keleti frontra, Avgyijivka és Kupjanszk térségébe, noha délen még mindig képesek az ukránok, ha lassan is, de előrenyomulni Robotine és Verbove környékén. 

Bár megfigyelők szerint az ukrán hadsereg rendelkezik tartalékokkal, bevetésük nem lenne bölcs dolog, különösen amíg az oroszoknál van a légi fölény. Ez a Dnyeper túlpartján kialakítandó hídfőállást  is veszélyezteti, ráadásul Avgyijivka környékén az oroszok mentek át ellentámadásba, a veszteségekkel mit sem törődve. 

a

HIMARS Ukrajna támadás veszteség
Kapcsolódó cikkek