Közélet

Az Izrael elleni terrortámadásról neveztek el gyorséttermet Jordániában

Jordániában savarmát (a görög gíroszhoz hasonló ételt) árusító gyorséttermet neveztek el a Hamász által izraeli civilek ellen elkövetett október 7-i mészárlásról.

Jordániában egy étterem neve „a palesztin célok iránti megbecsülés kifejezése” – írta a Neokohn. Mint arról a lap beszámolt, a névválasztás előtt az étterem versenyt hirdetett Facebook-oldalán, és egy aranygyűrűt ajánlott fel annak, aki a győztes nevet javasolja.

-
Az egyik legnépszerűbb étel a térségben a savarma.
Fotó: AFP

A Facebook-oldal egyelőre nem közölte, hogy ki javasolta a nevet, de azt ígérte, hogy a nyertes kilétét később közzéteszik.

Al-Karak korábban azzal került a címlapokra, hogy egy apa úgy döntött, a Hamász-vezető Mohammed Deif után nevezi el fiát.

Közben Izraelben sem csendesedik a helyzet, az Egyesült Államok megfeszítve tárgyal a Hamász fogságában raboskodó izraeli túszok kiszabadítása és a Gázai övezetben a humanitárius tűzszünet elérése érdekében. Az amerikaiak újabb fogolycserét javasoltak. John Kirby nemzetbiztonsági szóvivő hangsúlyozta, hogy Washington teljes mértékben támogatná a harci cselekmények humanitárius okokból történő hosszabb megszakítását a gázai palesztin övezetben fogva tartott izraeli túszok elengedéséért és azért, hogy bevihessék a létfontosságú segélyeket.

 

étterem izraeli háború gáza Hamász
Kapcsolódó cikkek