Közélet

Joe Biden unokája frászt kapott a Fox News "visszataszító" kommentjeitől az apjáról

Naomi Biden, Joe Biden amerikai elnök unokája visszatámadt a Fox News egyik adásában elhangzó kijelentésekre, miszerint az Egyesült Államok vezetőjének azért lesznek nehézségei a mexikói határ témájának kezelésével, mert „nem a legjobb apa”.

Joe Biden amerikai elnök unokája, Naomi Biden éles kritikával illette a Fox Newst: szerinte a televíziós csatorna átlépett egy határt, amikor Jesse Watters műsorvezető azt mondta, hogy az elnöknek nehézségei lesznek a mexikói határral kapcsolatos politikai kérdések kezelésével, mert „nem a legjobb apa”.

Ms. Naomi Biden and Mr. Peter Neal arrive for the State Dinner honoring Prime Minister Anthony Albanese of Australia and Jodie Haydon in the Booksellers area of the White House in Washington, DC on Wednesday, October 25, 2023.Credit: Ron Sachs / CNP /MediaPunch
Naomi Biden megvédte nagypapáját, Joe Bident.
Fotó: Ron Sachs / CNP /MediaPunch / Northfoto

„Anélkül is kifejezheted ellenszenvedet a politikájával kapcsolatban, hogy ilyen visszataszító lennél” – írta posztjában az elnök unokája, Naomi Biden, és azt is hozzáfűzte: 

Annyi hazugságot hallottam már a családomról, hogy sok minden kell ahhoz, hogy felzaklassanak. Ez átlépi a határt. Nem tudom, hogyan nevezheti magát riporternek ez az ember, és remélem, soha nem lesz fia vagy lánya, aki bármivel is küszködne.

Kábítószer, alkohol, adóeltagadás

A Newsweek e-mailben kereste meg a Fox Newst, hogy kommentálja a történéseket, egyébként szerintük a műsorvezető Hunter Biden kábítószer- és alkoholfogyasztással kapcsolatos problémáira akart utalni. 

Hunter Biden tavaly bűnösnek vallotta magát több mint 200 ezer dollár jövedelemadó-fizetés elmulasztásában 2017-ben és 2018-ban. Az ügyben eljáró Delawere állami kerületi ügyész, David C. Weiss tudatta, hogy az adóhatóság iratai alapján Hunter Biden a két egymást követő évben egyenként 1,5 millió dollár adóköteles jövedelemhez jutott, amely után nem fizette meg a közterhet.

Nemrég viszont adócsalás miatt is vádat emeltek az amerikai elnök fia ellen: a különleges ügyészi vizsgálat arra jutott, hogy Hunter Biden több millió dollárt költött pazar életmódjára, miközben elkerülte az adófizetést. Az amerikai elnök fia csak 2016 és 2019 között legalább 1,4 millió dollár adót nem fizetett be, csak 2019-ben pedig 200 ezer dollár adóbefizetési kötelezettségnek nem tett eleget.

 

Hunter Biden Naomi Biden fox news Egyesült Államok Joe Biden
Kapcsolódó cikkek