BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Combat readiness and experience training of 57th Brigade of Ukrainian army in Donetsk

Több orosz civil életét vesztette ukrán tüzérségi támadásokban Belgorodban

Scsebekino településen egy többlakásos társasház romjai alól négy holttestet emeltek ki szombaton a mentők.

Hét civil vesztette életét az ukrán hadsereg tüzérségi támadásainak következtében pénteken az Ukrajnával határos délnyugat-oroszországi Belgorod megyében - közölte Telegram-csatornáján szombaton Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó.
 

Combat readiness and experience training of 57th Brigade of Ukrainian army in Donetsk
Vovcsanszk körül jelenleg heves harcok folynak. Fotó: Anadolu via AFP

Scsebekino településen egy többlakásos társasház romjai alól négy holttestet emeltek ki szombaton a mentők, egy ötödik, egy nő, akit élve találtak, később a kórházban halt meg. Nem ismeretes, hogy a házat közvetlen találat érte volna. A kormányzó egy-egy további civil halottról tájékoztatott Oktyabrszkij és Murom településekről.
A nagyrészt elnéptelenedett Scsebekino az ukrán határtól mintegy öt kilométerre fekszik. Ukrán oldalon terül el Vovcsanszk városa, amely körül jelenleg heves harcok folynak.


 

A belgorodi régió az orosz erők felvonulási és logisztikai támaszpontja. 

Mióta az orosz hadsereg május közepe óta ezen a frontszakaszon szárazföldi offenzívát indított, Ukrajna intenzívebben lövi a régiót. Az Egyesült Államok és Ukrajna egyes támogatói engedélyezték Kijevnek, hogy a tőlük kapott fegyvereket a határ túloldalán is bevesse.
 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.