BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Donald Trump külpolitikai tanácsadójával egyeztettek az európai külügyminiszterek

Az európai tisztviselők ki vannak éhezve minden információra, amelyet Trump külpolitikájáról megtudhatnak, mivel egyre valószínűbbnek tűnik a politikus győzelme.

Donald Trump egyik legfőbb külpolitikai tanácsadója, Keith Kellogg nyugalmazott altábornagy több magas rangú európai tisztviselővel, köztük külügyminiszterekkel találkozott a héten Washingtonban a NATO-csúcstalálkozó apropóján.

Fotó: AFP

Kellogg megerősítette a megbeszélések tényét a Reutersnek, de azt nem árulta el, hogy pontosan kikkel és miről tárgyalt. Források szerint Kellogg hangsúlyozta, hogy nem beszél a volt elnök nevében, de az európai tisztviselők ki vannak éhezve minden információra, amelyet Trump külpolitikájáról megtudhatnak, mivel egyre valószínűbbnek tűnik a politikus győzelme.

Mint ismert, Biden és Trump júniusban csapott össze kamerák előtt, a 81 éves elnök pedig sokszor akadozva és összefüggéstelenül beszélt. Trump számos kritikával illette ellenfelét, amire a politikus nem tudott érdemben reagálni, így a hivatalban lévő elnök nemhogy cáfolta, hanem 

megerősítette a korával kapcsolatos aggályokat.

Pedig Biden kérésére több játékszabályt is megváltoztattak, így a szópárbajt ezúttal a CNN szervezte, és a szokásos időponthoz képest hónapokkal előrehozták, valamint közönség sem volt az eseményen. Biden múlt havi gyenge szereplése növelte Trump esélyeit, a demokraták körében pedig egyre nagyobb a pánik, miközben az európai országok vezetői is készülnek a korábbi elnök visszatérésére.

Az elmúlt hónapokban a külföldi diplomaták rendszeresen egyeztettek Trump 2017 és 2021 közötti kormányának tisztviselőivel, 

az európai országokat elsősorban az orosz–ukrán háború érdekli. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a volt amerikai elnök két kulcsfontosságú tanácsadója, Kellogg és Fred Fleitz a múlt hónapban konkrét terveket terjesztett elő az orosz–ukrán háború kezelésére. 

Ennek értelmében, ha Donald Trump nyeri az elnökválasztást, akkor 

az új kabinet csak akkor járulna hozzá Ukrajna további felfegyverzéséhez, ha Kijev intenzív béketárgyalásokba kezd. 

A politikus valószínűleg Bidennél is szigorúbban követeli majd meg, hogy a NATO-tagállamai a GDP 2 százalékát fordítsák védelmi kiadásokra, bár ebben egyre jobban teljesítenek a katonai szövetség tagjai.

Katasztrofális szereplése miatt Biden elveszítette a független és bizonytalan szavazókat

Az amerikai elnökválasztás eredménye a független szavazókon, azon belül is a kulcsfontosságú csatatérállamok 6 százaléknyi szavazóján múlik, és úgy tűnik, hogy őket elveszítette Joe Biden az első elnökjelölti tévévitán nyújtott katasztrofális teljesítményével. A harmadik párt színeiben induló Robert F. Kennedy Jr. is profitálhat a helyzetből.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.