Műtárgy

Ennyit még nem fizettek képregényért: csillagászati összegért kelt el az első Superman

A 200 ezer példányban nyomtatott képregényből mára alig száz maradt. Az árverésen gazdát találó, Superman karakterét először ábrázoló képregény 1938-ban készült.

Az Action Cimics nevű képregény első száma 1938-ban jelent meg, és a füzetke arról híres, hogy ott jelent meg először Superman karaktere, de még a szuperhős szerelme, Lois Lane is ott bukkan fel először. Ennek a képregénynek az első száma pedig a Heritage Auctions közlése szerint 6 millió dollárért (több, mint 2,1 milliárd forint) talált most gazdára egy árverésen.

Superman Comic Becomes World's Most Expensive
Fotó: Heritage Auctions / BNPS

A vevő nevét ugyanakkor nem árulta el az aukciós ház, csak azt, hogy a licitre csütörtökön került sor. Ezzel az Action Comics most gazdát cserélt első száma lett a legdrágább, aukción eladott képregény a történelemben – jelenti az AP hírügynökség.

A Heritage Auctions közleménye a lapot a valaha volt legfontosabb képregénynek is nevezi és arra is felhívja a figyelmet, hogy Superman karaktere alig változott az idők során.

Majdnem százéves képregény

Egy, a különböző ritkaságok állapotát osztályozó Certifed Guaranty Company által készített jelentés szerint 

ma már csak alig 100 példány lehet az 1938-ban 200 ezer példányban megjelent képregényből.

A Kansas City Pedigree-től érkezett füzetet egyébként a CGC 10-ből 8,5 pontra értékelte, ami a „nagyon jó” minősítésnek felel meg. Csupán kettő darab létezik az Action Comics első, nem újranyomott számából, mely magasabb minősítéssel bír.

 

szuperhős Heritage Auctions Superman képregény
Kapcsolódó cikkek