Forradalmi ötlettel állt elő a Revolut – Magyarországon is elérhetővé váltak az új funkciók

Az egyik legnagyobb fintech, a hazánkban is egyre dinamikusabban piacot nyerő Revolut áprilisban elérhetővé tette az európai felhasználok számára is a páros számlát, melynek lényege, hogy a párok pár kattintással létrehozhatnak egy közös számlát, melyről könnyedén tudják intézni közös költségeik kifizetését.

Logo Photo IllustrationIn this photo illustration a Revolut logo seen displayed on a smartphone screen on 50 and 100 Euro bills in Athens, Greece on October 2, 2023. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images)
Hatalmas érdeklődés övezte a Revolut áprilisi bejelentését.
Fotó: Getty Images

Sorra kapják a jó híreket a lakossági állampapír-befektetők

Az idei év ugyan visszatekintve egyértelműen a Prémium Magyar Állampapírról szólt a hazai kötvénypiacon, a áprilisban még a Bónusz papírokkal is kifejezetten jól jártak a befektetők: ezzel a kötvénnyel – a negyedéves kamatokat újrabefektetve – közel 17 százalékos éves hozam volt elérhető tavasszal.

Megcélozta az erősebb tőkepiaci jelenlétet a Waberer’s

Tőzsdei történetében először fizetett osztalékot a Waberer’s az idén, a befektetők hatalmas örömmel fogadták a vállalat vezetésének javaslatát. A Világgazdaságnak adott interjúban Barna Zsolt vezérigazgató arról is beszélt, hogyan reagál a társaság a hazai kiskereskedelmi és nagyberuházási folyamatokra.

Nagyon viszik a PMÁP-ot, megtolja az értékesítést a kibocsátó

Akkor volt az érdeklődés a Prémium iránt, hogy az Államadósság Kezelő Központ kénytelen volt az eredeti, 500 milliárd forintos értékesítési keretet további 150 milliárddal megemelni. A januárban bevezetett kondíciói nem változtak, továbbra is az előző évi átlagos inflációt 0,75 százalék prémiummal megfejelő kamatot fizet. Egy magánszemély maximum 250 millió forintért vásárolhatott a 2027. február végén lejáró kötvényből. 

A fél világ forintot vesz? – 370 alá bukott az euróárfolyam

A forint elképesztően rapszodikusan kezdte az évet: a tavaly év végi történelmi mélypontról március elejére 373-ig erősödött, onnan viszont hamarosan ismét a 400-as szint környékére szakadt. Áprilisban azonban újból egy dinamikus árfolyamrali indult meg, a hazai deviza pedig a 370-es szint alá is benézett egy rövid időre, megközelítve ezzel az idei rekordját jelentő 368 környéki szintet is.

Az euró-forint árfolyam 2023-tól
Hatalmas kilengéseken ment keresztül az idén a forint árfolyama.

Vágtázik a forint a magyar inflációs adatok után és az amerikai előtt

Az április erőteljesen a forint árfolyamának követéséről szólt: a hazai deviza ugyanis a vártnál rosszabbul alakuló, márciusi 25,2 százalékos inflációs adatokat látva is erősödni tudott, a piacok ugyanis úgy gondolhatták, az MNB magasan tartja majd a kamatokat, hogy a pénzromlás mértékét letörje - támaszt nyújtva ezzel a forintnak is.

Az év üzletét hozhatja össze a 4iG

A Digi adótornyainak értékesítését rendkívül logikus lépésnek nevezte Miró József, az Erste részvénystratégája, hiszen a Digi és a Vodafone integrálása nyomán valóban feleslegessé válnak ezek az eszközök, a pénzre viszont szüksége lehet a magát a fúzió során alaposan kiköltekező cégcsoportnak – írtuk meg áprilisban. Az ügyletre végül a nyáron került sor, a tranzakció összértéke 68 milliárd forintra rúgott.

Adidas: vissza a gyökerekhez

A sportszergyártó április végén bejelentette, hogy ismét a márka identitásának alapját jelentő sportruházatokra fekteti majd a hangsúlyt, miután bejelentette, hogy az év elején több százmillió dollárt költött egy újonnan megnyílt Los Angeles-i létesítményre, ahol a kosárlabdatermékeket fejlesztő csapata fog dolgozni, támogatva az egyesült államokbeli eddigi központját, az Ore-ban fekvőt.

Financial Times: újra kell tárgyalni a Trianon adósságát, bajban van a felhőkarcoló üzemeltetője

Az üzleti lap áprilisban értesült róla, hogy minden jel szerint újra kell majd tárgyalni az egyik legnagyobb frankfurti felhőkarcoló, a Trianon adósságát, előre jelezve ezzel a kontinens irodapiacát érintő nehézségeket. A 45 emeletes irodaházat a dél-koreai IGIS Asset Management és Hana Financial Investment 2018-ban 670 millió euróért vette meg, a tavasszal pedig 375 millió eurónyi, az épület által fedezett hitelt tárgyaltak újra.

Duna House: megvolt a fordulat az ingatlanpiacon

Hazánk egyik vezető ingatlanközvetítőjének első negyedéves jelentése rámutatott: mélypontról, ugyanakkor nagyon pozitív növekedési kilátásokkal kezdte a 2023-as évet a Duna House csoport, ez a trend pedig mind a lengyelországi, mind a magyar piacokat egyaránt érintette