Sportgazdaság

Érik a balhé: Katar az utolsó pillanatban farolna ki a sörmegállapodásból

Doha arra szólította fel a FIFA-t és a Budweisert, hogy vigyék el a sörcsapokat a labdarúgó-világbajnokságnak otthont adó stadionok közeléből. Eddig nem erről volt szó.

Ahogyan várható volt, szinte már óránként robban ki újabb és újabb botrány a vasárnap kezdődő katari futball-világbajnokság körül. Most a legfrissebb hírek szerint Doha az utolsó pillanatban mégis kifarolna a sörmegállapodásból, és erről a szervezők a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) is értesítették. 

FIFA World Cup Qatar 2022 Previews, DOHA, QATAR - 17 November :  A woman waves the flag of Brazil over the heads of fans of Argentina having their picture taken in Lusail Boulevard ahead of the FIFA World Cup Qatar 2022 at  on November 17, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
Fotó: Getty Images

Az eddig is ismert tény volt, hogy a stadionokban nem lehet majd alkoholt inni, de a kijelölt szurkolói zónákban, szigorú feltételek mellett (egy személy mindössze négy korsóval vehet) lehet majd sörözni. Ilyen például, hogy részeg drukkereket nem engednek be a mérkőzésekre, azaz mértékkel kell inni. 

Ám a legfrissebb hírek szerint Katar vezetése ezzel sem elégedett, és nyomást szeretne gyakorolni a FIFA-ra, hogy vigyék el a sörcsapokat a stadionok közeléből,

 és kevésbé látogatott területen állítsák fel őket – írja a The Telegraph című brit lap. 

Nyugalom! Lesz sör a katari focivébén

Erős az aggodalom, hogy miként reagálnak a hatóságok, ha részeg szurkolók árasztják el a város utcáit.

A játékok fő sörszponzora, az amerikai Budweiser a hírek szerint értetlenül áll a kérés előtt, hiszen eddig arról volt szó, hogy adhatnak el sört a kijelölt helyszíneken és a hotelekben. Egyelőre hivatalosan csak annyit kommunikáltak, hogy folyik a tárgyalás a felek között. 

Azon dolgozunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk a szurkolóknak a megváltozott körülmények között is

– írták közleményükben. 

Botrány a focivébén, kiakadt a sörgyár: Oroszország és Katar után felkészül Észak-Korea?

A skót BrewDog sörfőzde tiltakozásul minden egyes eladott Lost Lager bevételét az emberi jogokért harcolóknak ajánlja fel.

Ez egy újabb csapás a mérkőzésekre érkező drukkereknek, hiszen már így is sokan morogtak az elképesztő árakon. A Reuters hírügynökség adatai szerint egy korsó sör 50 katari riálba kerül, ami átszámítva 5400 forint. Az irreális árszabás már a FIFA-nak is feltűnt, hiszen 2019-ben, a klubvilágbajnokság katari rendezésekor még „csak” fele ennyit fizettek. Azóta pedig nem volt akkora amely ilyen mértékű emelkedést indokolna. 

A nem alkoholos italokat 30 riálért (3200 forintért), az üdítőket pedig 15 riálért (1600 forintért) lehet megvásárolni a szurkolói zónákban. 

 

 

vb 2022 focivébé Katar labdarúgás szurkoló sör
Kapcsolódó cikkek