BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
20220318 Kardoskút Lerakták a Magyar Földgáztároló Zrt. MFGT  kardoskúti Földalatti Gáztároló telephelyén az Akvamarin hidrogénprojekt alapkövét. A beruházás a hidrogén előállítását, tárolását és szállítását célozza a karbonmentes gazdasághoz való közeledés meghatározó lépéseként. Fotó: Móricz-Sabján Simon  MOR Világgazdaság  VG

Hihetetlen luxus várja az utasokat az Orient Expressz új járatán

A Belmond társaság idén útjára indítja az Orient Expressz új járatát, a Velence Simplon-Orient-Expresszt. A vonaton összesen 16 lakosztály áll az utasok rendelkezésre, francia- vagy két egyszemélyes ággyal és külön fürdőszobával. A hat nagy lakosztály mindegyike pedig egyedi tervezésű és egy-egy európai főváros előtt tiszteleg. Ezekben nemcsak külön fürdőszoba, hanem saját elkülönített pihenősarok és bárpult is található, a korlátlan pezsgőfogyasztásról nem is beszélve. A Párizsból induló luxusjárat a francia Alpokon keresztül egyenesen az olasz riviérára, Portofinóba szállítja a vendégeket.

Luxusszállodák, páratlan vonatutak és folyami körutazások – ezeket nyújtja a Belmond társaság azok számára, akik kivételes kikapcsolódásban szeretnének részt venni. Tavaly ráadásul tovább bővült a választék, miután bejelentették a keleti Orient Expressz visszatérését, a Royal Scotsman nevű vonatot pedig két új Grand Suite-tel egészítették ki. A vállalat bejelentett továbbá egy teljesen új útvonalat is: a Párizsból induló Velence Simplon-Orient Expressz luxusvonat a francia Alpokon keresztül egyenesen az olasz riviérára, Portofinóba szállítja utasait. Az utazás magába foglal két éjszakás tartózkodást is Belmond Hotelhez tartozó Splendidóban, valamint Párizs egyik legelismertebb séfje által elkészített ünnepi vacsorát. 

Historical Venice Simplon Orient Express train arrives in Turkiye
Az új luxusvonat Párizsból az olasz riviérára szállítja utasait.
Fotó: Anadolu

A vendégeket a párizsi szállásukról elhozzák a Paris Gare de l’Est állomásra, ahol felszállnak a luxusvonatra, melyen három szobatípus közül választhatnak. A vonat nagy része úgynevezett történelmi kabinokból (Historic Cabin) áll, melyek átalakíthatók: napközben nappaliként funkcionálnak, éjszakára pedig hálószobaként alsó és felső ágyakkal, mosdókagylóval. A vonatnak ezen a részén minden kocsi végén található egy fürdőszoba.

Összesen 16 lakosztály áll rendelkezésre, francia- vagy két egyszemélyes ággyal és külön fürdőszobával. A hat nagy lakosztály (Grand Suite) mindegyike pedig egyedi tervezésű és egy-egy európai főváros előtt tiszteleg. Ezekben nemcsak külön fürdőszoba, hanem saját elkülönített pihenősarok és bárpult is található, a korlátlan pezsgőfogyasztásról nem is beszélve.

Éjszaka a luxusvonaton

Amint kigördült az állomásról a luxusvonat, a személyzet elkezdi kiszolgálni az utasokat, miközben elhaladnak Dijon, Lyon és Avignon mellett. Az első este a vendégek a három étkezőkocsi – a Cote d’Azur, a L’Oriental vagy az Étoile du Nord – egyikébe mehetnek, ahol 

Jean Imbert Michelin-csillagos francia séf felügyelete alatt készült ételek közül válogathatnak.

A Belmond szerint „nagy hangsúlyt helyeznek az utazás során érintett régiókra, kultúrákra, és egy modern csavarral új életre kelti a klasszikusokat”. Vacsora után az utasok választhatnak, hogy visszavonulnak a szobájukba, vagy a 3674 néven ismert bárkocsiban töltik az este fennmaradó részét, ahol a The Uppertones zenekar szórakoztatja őket.

A Velence Simplon-Orient-Expresss járatán Jean Imbert Michelin-csillagos francia séf felügyeli az ételek elkészítését.
Forrás: belmond.com

Franciaországtól az olasz tengerpartig

A második napon az utasok már Dél-Franciaországban ébrednek, és kényelmes kontinentális reggelit fogyaszthatnak el a kabinjukban, miközben a luxusvonat áthalad a nizzai Cannes-on keresztül, majd átkel a monacói Monte-Carlóba. Ezt követően a Velence Simplon-Orient-Expressz Olaszországba érkezik, ahol Ventimiglia, Savona, valamint Genova mellett elhaladva jut el Santa Margherita Ligure-be, amely csupán három mérföldre található Portofinótól.

Az olasz Riviérán

Az utazás olaszországi része a Splendido hotelben folytatódik, amely szintén a Belmond társaság egyik luxus úti célja. A szálloda egykor egy 16. századi bencés kolostor volt, ma viszont tengerparti üdülőhelyként üzemel, összesen 70 szoba és lakosztállyal, és olyan korábbi vendégekkel, mint Elizabeth Taylor, Humphrey Bogart vagy Liza Minnelli. 

A Splendidóban eltöltött két teljes nap során a vendégeknek lesz idejük kiélvezni a kényelmi szolgáltatásokat, beleértve a szálloda kikötőre néző sós vizű medencéjét, a gyógyfürdőt, a trópusi kertet, vagy étkezhetnek a hotel két éttermében, a Splendido Grillben és a La Terrazzában. 

Utóbbiban Jean Imbert séf ötfogásos menüt készít az első este.

Olyan népszerű látványosságokat is megcsodálhatnak, mint a San Fruttuoso apátság, a Paraggi tengerpart, a Castello Brown vagy a város történelmi főtere, a La Piazzetta, ahol az utolsó estén privát filmvetítésben lehet részük. 

A luxusvonat egyelőre csak egy évben egyszer járja meg a Párizs-Portofino utat.
Fotó: belmond.com

A luxusutazás díja 7920 fonttól (nagyjából 3 és fél millió forint) kezdődik, ez az ár a kétszemélyes történelmi kabinokra és a Splendido kertre néző szobáira vonatkozik. 

Az árak tartalmazzák az ingyenes átszállást Párizsban és Portofinóban, az összes étkezést és italfogyasztást, utaskísérő szolgáltatást, a két éjszakát a Splendidóban, és a gálavacsorát a La Terrazza étteremben. Egyelőre a hároméjszakás luxusutazást csak évente egyszer kínálják: a Velence Simplon-Orient-Expressz 2024. június 20-án fogja először elhagyni Párizst, jegyeket a Belmond oldalán lehet foglalni rá.

Helikopteres tranzit a szállodába és fagyos Antarktisz-túra – ezekkel lehet ma lenyűgözni a luxusturistákat

A luxusturizmus szegmense van legkevésbé kitéve a gazdasági változásoknak, célcsoportja a recesszió idején sem mond le a kikapcsolódásról. A luxusturisták ingerküszöbe ráadásul magas, az utazás számukra jóval többről kell hogy szóljon, mint pusztán a pihenésről. „A szakemberek Európa-szerte leginkább a tengerentúlról, elsősorban az USA-ból, illetve – a háború előtt – Oroszországból számítottak a legnagyobb számban luxusturistákra” – magyarázta a Világgazdaságnak Biró László, a hazai turisztikai kommunikációban élen járó Mediator reklámügynökség ügyvezetője.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.