Sommásan nyilatkoztak a minap a szlovák pékek arról, felhasználják-e az Európai Unió engedélyezte rovarösszetevőket. A HajdúBihar Megyei Hírportál (haon.hu) most magyarokat is megkérdezett.
Ha valaki darált kukacokat akar enni, az nyúljon az üzletek polcain már most jelen lévő nyugat-európai termékek után, amelyeket nagyban hoznak be az üzletláncok – ezt a szlovák pékipari szervezet igazgatótanácsának elnöke, Milan Lapsansky nyilatkozta.
A Haon.hu érdeklődésére a Magyar Pékszövetség azzal válaszolt, hogy a magyar pékek számára a Magyar Élelmiszerkönyv szabályai az irányadóak, és ebben nem szerepel a lisztbogár lárvájából készült por, mint összetevő.
Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta el a lapnak, hogy amíg nem üt be globális mezőgazdasági kataklizma, éhínség, ami kényszerré teszi ezt a fehérjeforrást, addig ez csak elmélet. A magyar pékek érdeke, hogy jó terméket állítsanak elő, kedvező élettani hatásokkal – a magyaroknak.
Úgy gondolom, a rovarliszt teljesen idegen a magyar emberek étkezési szokásaitól és ízlésétől. Ez az elkövetkező 50-100 évben aligha fog megváltozni
– tette fel a pontot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.