Cégvilág

Elismerték Németországban a Debrecenbe tartó kínai akkumulátorgyártót

Az akkumulátorgyártásra specializálódott CATL lett az egyetlen olyan kínai vállalat, amely Industrie 4.0 díjban részesült Münchenben. A zsűri a cég ningtöi gyárában alkalmazott extrém gyártási technológiákat méltatta, ezen belül is az innovatív ipari megoldásait, amelyekkel Debrecenben is lehet találkozni majd.

A kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited, azaz a CATL ningtöi akkumulátor-üzeme nyerte el az idei az Industrie 4.0 díjat a Process Industry kategóriában. A világ vezető nemzetközi vezetési tanácsadó cége, a ROI-EFESO Management Consulting által 2013-ban alapított elismerés azoknak a vállalatoknak a teljesítményét díjazza, amelyek intelligens gyáraikkal úttörő szerepet játszanak a digitalizáció és automatizálás terén. A zsűrit 22 magasan képzett ipari szakember alkotta, és az ominózus ningtöi gyár kapcsán az extrém gyártási technológiáit méltatták, ezen belül is az ázsiai cég innovatív ipar 4.0 megoldásait. A Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál, a Haon.hu kiemeli: ezzel a CATL lett az egyetlen olyan kínai vállalat, amely ebben a díjban részesült. Az ünnepélyes átadásra Münchenben került sor, az elismerést Jason Chen, a társaság európai működésért felelős ügyvezető igazgatója vette át. 

(220624) -- NINGDE, June 24, 2022 (Xinhua) -- Aerial photo taken on June 24, 2022 shows the building of the Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL) in Ningde, southeast China's Fujian Province. China's leading automotive lithium-ion battery maker, Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), revealed on Thursday a new battery that provides electric vehicles with a driving range of over 1,000 km on a single charge. (Xinhua/Lin Shanchuan) (Photo by Lin Shanchuan / XINHUA / Xinhua via AFP)
A CATL extrém gyártási technológiáját méltatták Németországban.
Fotó: AFP

A Haon cikke szerint a gyártás területén végzett folyamatos innovációnak köszönhetően a CATL jelenleg három, a Világgazdasági Fórum által elismert Lighthouse-gyárat üzemeltet, míg további négy létesítményében szén-dioxid-semlegességet ért el.

A debreceni beruházás a terveknek megfelelően halad, a cívisvárosban 2025-ben kezdik meg a termelést. A legmodernebb ipar 4.0 technológia telepítését idén végzik el itt.

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, a CATL márkaépítő és toborzó kampányba fogott a hajdúsági városban, valamint a környező településeken, amellyel a helyi álláskeresőket célozza meg. 

Elsősorban 

  • karbantartási, 
  • termelési, 
  • minőségbiztosítási, 
  • mérnöki, 
  • technikusi és 
  • logisztikai munkakörökbe várják a szakemberek jelentkezését, 
  • emellett az irodai munkavállalókat keresése is zajlik.

Az év második felében a helyi munkaerőfelvétel folytatódik, ebben az időszakban már a fizikai munkavállalók száma várhatóan meghaladja az irodai alkalmazottakét. Az állások egy része egyetemi végzettséghez és angol nyelvtudáshoz kötött, de a középiskolai végzettséggel rendelkezők esetében is előny az angol nyelv ismerete.

A CATL debreceni üzeme kapcsán számolt be lapunk arról a nagykanizsai cégről, amely képes olyan berendezés kiépítésére, amely zárt rendszerben, ivóvíz felhasználása nélkül ki tudja elégíteni az akkugyárak vízigényét.

 

catl debrecen CATL beruházás ipar 4.0 díj
Kapcsolódó cikkek