árrés

Bőven lehet fedezete a Mol-nak a benzinársapkára

Április derekára tovább nyílt a Brent-Ural árkülönbözet, ami a korábbinál is kedvezőbb helyzetet teremt a döntően orosz olajat finomító magyar olajcégnek.
2022.04.12 Olvasási idő:

Olcsóbb olajjal ellensúlyozza a Mol az üzemanyagár-sapkát

A magyarországi üzemanyagár-sapka kedvezőtlenül érinti a Molt is.
2022.03.18 Olvasási idő:

Trafikbotrány: Népszavazást tarthatnak a dohánytermékek árréséről

Népszavazást tarthatnak a dohánytermékek kereskedelmi árrésének mértékéről, miután az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén jóváhagyta a kezdeményezést. Az aláírásokkal támogatható javaslat értelmében az árrés törvényben rögzített mértéke 3,33 százalék lenne.
2013.07.10 Olvasási idő:

MNB: 16 százalékkal nőhet a cigaretta ára

2013.06.27 Olvasási idő:

Trafikügy: Némethné nem lát kivetnivalót az árrés megváltoztatásában

Az árrés mértékét korábban egyetlen jogszabály sem szabályozta, ezért vált indokolttá a jogszabályban történő rögzítése – közölte a fejlesztési miniszter arra az írásbeli kérdésre, mely azt firtatta, hogy a pályázatok leadási határideje után jelentősen megváltozott a leendő trafikok várható bevétele, azaz a 4-5 százalékos árrés 10-11 százalékra ugrott. A Jobbik szerint Sopron, Győr, Kapuvár, Mosonmagyaróvár és Csorna városokban is több trafik üzemeltetési lehetőségét fideszes képviselők családtagjai, barátai, üzlettársai kaptak. A fiatalkorúak védelmét hangsúlyozó Németh Lászlóné szerint azonban a legjobb pályázatok nyertek.
2013.05.29 Olvasási idő:

Veszélyben a magyar dohány és a pécsi dohánygyár beruházásai

2013.05.21 Olvasási idő:

Tíz százalékra emelheti a dohányboltok árrését a T. Ház

Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők hétfőn új szabályokat állíthatnak fel a nemzetbiztonsági ellenőrzésre, majd vitát kezdhetnek a használatarányos útdíj bevezetéséről. A második ülésnapon a családon belüli erőszak elleni szigorúbb fellépésről, míg szerdán az Állami Számvevőszék tavalyi beszámolójáról tárgyalhat a parlament.
2013.05.12 Olvasási idő:

Otthon a legdrágább a svájci óra

A frank megállíthatatlan erősödése miatt a luxusórák magyarországi importja és nagykereskedelme veszteségessé vált. Annak érdekében ugyanis, hogy valamennyire fenntartsák a forgalmat, nem érvényesítik a frank árfolyam-erősödését, hogy a kiskereskedelmi ár ne emelkedjen.
2011.08.10 Olvasási idő:

A válság ellenére is jól megy a "kütyü-biznisz"

Egyre többen látnak lehetőséget az információtechnológiai, számítástechnikai, híradás-technikai berendezések kereskedelmében. Az elmúlt években annak ellenére folyamatosan nőtt az e tevékenységgel foglalkozó cégek száma, hogy a gazdasági válság kezdete óta különösen nehéz túlélni: kicsi az árrés, a nagy forgalmazók szorongatják a kicsiket, csak a stabil vevőkör biztosíték a túlélésre. A gazdaság.hu az egyik kiskereskedelmi lánc budapesti partnerével készített interjút a témában.
2011.03.22 Olvasási idő:

Nem nyertek a forgalmazók a benzinár-csúcson

A magyarországi üzemanyag-forgalmazók csak piaci okból nyúlnak a tarifáikhoz.
2011.01.21 Olvasási idő: