leértékelés

Argentínában soha nem lesz béke a gazdaságban – Drasztikusan leértékelték a pesót, több pénz kell az IMF-től

Még több pénzt kér Buenos Aires Washingtontól, miután a sokkoló választási eredmények miatt drasztikus leértékelésre és kamatemelésre kényszerült.
2023.08.15 Olvasási idő: 6 perc

Rekordot dönthet a Cyber Monday Amerikában

A vásárlási lázat az infláció nem tudta csillapítani.
2022.11.29 Olvasási idő: 4 perc

Tovább gyengült a kínai jüan

Tovább gyengült ma a kínai nemzeti valuta, miután a kínai jegybank - az árfolyam-megállapítás kedden bevezetett új rendje alapján - az előző naphoz képest 1,11 százalékkal csökkentette a referencia árfolyamot.
2015.08.13 Olvasási idő: 0 perc

Jelentősen leértékelték a jüant

Egyszeri beavatkozással jelentősen leértékelte a jüant kedden a kínai központi bank, 1,9 százalékkal leszállította a kínai devizának az amerikai dollárral szembeni középárfolyamát.
2015.08.11 Olvasási idő: 0 perc

Folyamatos leértékelések jönnek a nyár végéig

Az előző évekhez hasonlóan, július első felében indult a nyári leárazási hullám első szakasza, a kiárusítás időszaka azonban egészen augusztus végéig tart - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.
2014.07.14 Olvasási idő: 0 perc

Európa utolsó diktatúrája az összeomlás szélén

Az infláció száguld, a rubel az euróval szemben 200 százalékkal gyengült. A fehérorosz jegybank igyekszik pénzhez jutni, ezért már az irodai bútorokat is elárverezi.
2011.10.21 Olvasási idő: 0 perc

Nem nyúlnak a jenhez - Japán nem haragítaná magára az USA-t

Komoly kilengést okozott a svájci frank árfolyamában, amikor kedden az ország központi bankja bejelentette, hogy nem szeretné a fizetőeszközét az 1,20-as határon belül látni az euróval szemben. Elemzők és kötélidegzetű befektetők egyből annak az esélyét kezdték el latolgatni, hogy a japán jegybank (a japán pénzügyminisztérium nyomására) hasonló szóbeli intervencióba fog-e a jen gyengítése érdekében.
2011.09.08 Olvasási idő: 0 perc

Érdekes mentőötlet - Le lehetne "értékelni" a görög eurót

Nem feltétlenül kell kilépnie Görögországnak az eurózónából, le lehet "értékelni" úgy is az ország fizetőeszközét fiskális eszközökkel is. A jelenlegi helyzetben azonban ez meglehetősen nehézkes lenne.
2011.07.20 Olvasási idő: 0 perc

Vereséget szenvedett az USA a G20-csúcson

A G20 ugyan kiadta a várt közös nyilatkozatot, de az elemzők szerint a dokumentum gyakorlatilag semmilyen előrelépést nem jelent.
2010.11.12 Olvasási idő: 0 perc

K&H: a jelenlegi helyzetben nem életképes az aranysztenderd

A jelenlegi gazdasági körülmények között nem látni reális esélyét annak, hogy a közeljövőben megvalósulna a Világbank elnöke által hangoztatott, új aranystandard pénzügyi rendszer, mivel ez igen korlátozná a jegybankok mozgásterét. Márpedig a világ nagy központi bankjainak legnagyobb kihívása éppen az, hogy megtalálják, milyen tőkepiaci beavatkozásokkal tudják élénkíteni a gazdaságot - állítja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
2010.11.08 Olvasási idő: 0 perc